Orman Meyveli Vegan Muhallebi

12 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi.
Orman Meyveli Vegan Muhallebi

Gelsin sağlıklı ve leziz tarifler :) Her beslenmeye yönelik tarifler vereceğimi söylemiştim. Bu sefer de vegan beslenenlere yönelik nefis bir muhallebi tarifim var, haydi tarife gelin :)

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Orman Meyveli Vegan Muhallebi için

Malzemeler

  • 1 litre bitkisel süt (hindistan cevizi, soya, yulaf, fındık ya da badem sütü)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 1 su bardağı şeker ya da 1/2 su bardağı elma konsantresi

Üzeri için:

  • 200gr frambuaz, yaban mersini, vişne ya da çilek
Orman Meyveli Vegan Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle şeker, nişasta ve unu tencerede karıştırıyoruz (eğer elma konsantresi kullanıyorsanız, sütten sonra ekleyebilirsiniz).
  2. Daha sonra yavaş yavaş bitkisel sütü içerisine döküyoruz. Tencerede az ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kaynayıp, kıvam aldığında servis edeceğimiz kuplara döküyoruz. Soğuyana kadar oda sıcaklığında ağzı açık bekletiyoruz.
  4. Soğuduğunda buzdolabına koyuyoruz. Kullanacağımız orman meyvesini rondodan geçirerek, şekersiz halde ocakta çektirerek pişiriyoruz.
  5. Sos kıvamına geldiğinde kupların üzerine döküyoruz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo