Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake
21 Eylül 2021

Merhaba bugün tadı enfes olan bir limonlu cheesecake tarifi ile geldim✨

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Limonlu Cheesecake için

Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram margarin
  • Yarım su bardağı fındık (tercihen)

Keki için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 600 gram labne peyniri
  • 1 kutu sıvı krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Portakal sosu için;

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Limonlu Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. İlk önce bisküvileri rondodan geçiriyoruz. 100 gram margarini eritip bisküvilerin üzerine döküp güzelce harmanlıyoruz.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza bisküvili harcımızı döküp kaşık yardımıyla düzlüyoruz.
  3. Daha sonra buz dolabına kaldırıyoruz.
  4. Sıra keki yapmakta. Şekerimizi bir kaba koyup üzerine labne peynirlerimizi döküp çırpıyoruz.
  5. Ardından yumurta, nişasta, un ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımımızı kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  6. 160 derecelik fırında 40-45 dk pişiriyoruz. (Fırının içine ısıya dayanıklı 1 kaba su koyuyoruz.)
  7. Kelepçeli kalıbımızın etrafını alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
  8. Portakal sosuna geçiyoruz.2 su bardağı portakal suyunu bir kaba döküp üzerine 2 kaşık nişasta ve 3 kaşık şekeri koyup pişiriyoruz.
  9. (Not: Kekimizi piştikten sonra 40dk fırının içinde tutuyoruz.)
  10. Fırından aldığımız kekimizi ılındıktan sonra üzerine sosumuzu döküyoruz. Daha sonra buz dolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendiriyoruz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo