ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ KIRMIZI RED VELVET PASTA

Kırmızı Red Velvet Pasta

KIRMIZI PASTA REDVELVET

Sadece 1 saatte, özel bir pasta yapmak ister misiniz? Ayni malzemeler ile isterseniz harika muffinler hazırlayın isterseniz kolayca pastaya çevirin. Belki de yılbaşı sofranıza çok yakışır ❤️ Kırmızı için gıda boyası şart, yazdığım ölçüler istediğim dökünce renk için tamdı. Sevgili @damyskitchen bloğunda yer verdiği tarif üzerinden ❤️

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Red Velvet Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük boy yumurta
  • 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
  • 155 gr (2/3 su bardağı) kefir
  • 120 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü (yoksa vanilya kullandım)
  • 210 gr (1 buçuk su bardağı) un
  • 5 gr (1 tatlı kaşığı) kakao
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası (dr.gusto)
  • 3/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı sıvı gıda boyası (bana göre tam ölçüydü. Boyanın cinsine göre değişiyor. Mutlaka azar azar koyup rengini rest ederek eklenmeli.)

Peynirli Cupcake Kreması (frosting) için:

  • 115 gr (1/2 su bardağı) tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 224 gr (1 su bardağı) krem peynir (ben "la vache qui rit" krem peynirini kullandım, labne çok sulandırıyormuş)
  • 300 gr (2 su bardağı) pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa koymayın, ben koymadım)

Kırmızı Red Velvet Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek için; Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın ve orta kısmına ızgara tel koyun.
  • Tarifteki ilk 6 malzemeyi (yani sıvılar ve toz şekeri) bir çırpma kabında çırpın.
  • Ayrı bir kapta ise kakao, un, karbonat ve tuzu harmanlayın ve çırpma kabına ekleyin. Fazla çırpmamaya özen gösterin.
  • Hamur haline gelince bir yandan yavaş hızda çırparak gıda boyasını temkinli bir şekilde azar azar ekleyin ve istediğiniz kırmızı tonunu yakalayın.
  • Pişireceğiniz kalıba aktarın ve yirmi dakika sonra kürdan testi yapın. Ben yaklaşık 30 dk pişirdim.
  • Ne kadar fazla pişerse üstünün ve kenarlarının rengi değişecektir. Muffin kalıbında tam 20 dk da renk kendini koruyarak tam pişti.
  • Çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve o sırada peynirli frosting'inizi hazırlayın.
  • Peynirli cupcake kreması için; Ölçü bence fazlaydı, pastayı tamamen kapatmayacaksanız yarım ölçü işinizi görebilir.
  • Bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve krem peyniri yaklaşık 3 dakika kabarana kadar çırpın.
  • Pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin ve yaklaşık 3 dakika daha çırpın.
  • Kremayı pastanın arasına ve üstüne şurup istediğiniz şekilde süsleyin
  • Üzerine kalpli şekerler serpiştirebilirsiniz.
  • Buzdolabında muhafaza edin.
  • Tereyag ve peyniri daha uzun süre çırpabilirsiniz. Ben yaptığımda tereyağı saf el yapımı olmasına rağmen ağırlığını hissettim.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!