Kırmızı Red Velvet Pasta

Sadece 1 saatte, özel bir pasta yapmak ister misiniz? Ayni malzemeler ile isterseniz harika muffinler hazırlayın isterseniz kolayca pastaya çevirin. Belki de yılbaşı sofranıza çok yakışır ❤️ Kırmızı için gıda boyası şart, yazdığım ölçüler istediğim dökünce renk için tamdı. Sevgili @damyskitchen bloğunda yer verdiği tarif üzerinden ❤️
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Kırmızı Red Velvet Pasta Tarifi İçin malzemeler
- 1 büyük boy yumurta
- 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
- 155 gr (2/3 su bardağı) kefir
- 120 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü (yoksa vanilya kullandım)
- 210 gr (1 buçuk su bardağı) un
- 5 gr (1 tatlı kaşığı) kakao
- 1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası (dr.gusto)
- 3/4 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı sıvı gıda boyası (bana göre tam ölçüydü. Boyanın cinsine göre değişiyor. Mutlaka azar azar koyup rengini rest ederek eklenmeli.)
Peynirli Cupcake Kreması (frosting) için:
- 115 gr (1/2 su bardağı) tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 224 gr (1 su bardağı) krem peynir (ben "la vache qui rit" krem peynirini kullandım, labne çok sulandırıyormuş)
- 300 gr (2 su bardağı) pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa koymayın, ben koymadım)
Kırmızı Red Velvet Pasta Nasıl Yapılır?
- Kek için; Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın ve orta kısmına ızgara tel koyun.
- Tarifteki ilk 6 malzemeyi (yani sıvılar ve toz şekeri) bir çırpma kabında çırpın.
- Ayrı bir kapta ise kakao, un, karbonat ve tuzu harmanlayın ve çırpma kabına ekleyin. Fazla çırpmamaya özen gösterin.
- Hamur haline gelince bir yandan yavaş hızda çırparak gıda boyasını temkinli bir şekilde azar azar ekleyin ve istediğiniz kırmızı tonunu yakalayın.
- Pişireceğiniz kalıba aktarın ve yirmi dakika sonra kürdan testi yapın. Ben yaklaşık 30 dk pişirdim.
- Ne kadar fazla pişerse üstünün ve kenarlarının rengi değişecektir. Muffin kalıbında tam 20 dk da renk kendini koruyarak tam pişti.
- Çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve o sırada peynirli frosting'inizi hazırlayın.
- Peynirli cupcake kreması için; Ölçü bence fazlaydı, pastayı tamamen kapatmayacaksanız yarım ölçü işinizi görebilir.
- Bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve krem peyniri yaklaşık 3 dakika kabarana kadar çırpın.
- Pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin ve yaklaşık 3 dakika daha çırpın.
- Kremayı pastanın arasına ve üstüne şurup istediğiniz şekilde süsleyin
- Üzerine kalpli şekerler serpiştirebilirsiniz.
- Buzdolabında muhafaza edin.
- Tereyag ve peyniri daha uzun süre çırpabilirsiniz. Ben yaptığımda tereyağı saf el yapımı olmasına rağmen ağırlığını hissettim.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR