Karamelli Cheesecake

Bu tarifi denedikten sonra bir daha dışarıda yemeyeceksiniz. 😊 Tarifi deneyen arkadaşlar instagram hesabıma görselleri bekliyorum @cansununmutfag
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
1 dakika

Karamelli Cheesecake Tarifi İçin malzemeler
Taban için:
- 2,5 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
İç malzemesi:
- 750 gr süzme yoğurt
- 4 tane yumurta
- 200 gr şeker
- 125 ml süt
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 1 tane limonun suyu
- 1 paket krema
Üzeri için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Karamelli Cheesecake Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tabanı hazırlıyoruz. Bisküvileri rondodan geçirip tereyağıyla karıştırıp çemberli kalıbımız tabanına yayıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
- İç malzeme yapılışına geçiyoruz. Şeker, süzme yoğurt, süt, krema, puding tozu bunları derin kaba alıp el çırpıcısıyla güzelce karıştırıyoruz, sonra limon suyunu ve yumurtaları sırayla ekleyip karıştırıyoruz..
- Dolaba kaldırdığımız tabanı dolaptan alıp hazırladığımız iç malzemeyi ilave edelim önceden ısıtılmış 160 derece alt üst ayarda fırına gönderdim. Tam 1 saat pişiriyoruz...
- Karamel yapılışı: Yapışmaz teflon tavaya 1 su barağı şekeri ekleyin orta ateşte kenarları sıvılaşıncaya kadar bekleyin.
- Kenarları sıvılaşan şekerin altını en düşük ateşe alalım ve karıştıralım tamamen eriyen şekerin üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını ilave ettikten sonra 1 paket kremayı karıştırarak ekleyelim. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR