ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZLI PANNA COTTA

Frambuazlı Panna Cotta

PANNA COTTA

Çok pratik ve lezzetli olan İtalyan tatlısı denemenizi tavsiye ederim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

doğuchef iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
2 Tarif       9 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuazlı Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler

  • 400 ml süt (2 su bardağı)
  • 400 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 8 yaprak jelatin

Frambuaz sosu için:

  • 250 frambuaz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı vanilya

Frambuazlı Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Süt, krema ve şeker orta  boy tencereye eklenip kaynayana kadar pişirilir.
  • Kaynayıp altı kapatılan karışıma vanilya ilave edilip iyice yedirilir.
  • Bir kasenin içerisine jelatinler kırılıp üzerine geçecek kadar su ilave edilip yumuşayana kadar bekletilir. (5-10 dk)
  • Yumuşayan jelatinler ocaktan alınan tenceredeki karışıma eklenir iyice karıştırılarak tamamen çözülene kadar yedirilir
  • Hazırlanan karışım kaselere boşaltılır. Oda sıcaklığına gelince buz dolabında soğumaya bırakılır.
  • Frambuaz sosu için; Vanilya hariç bütün malzeme küçük bir tencereye alınıp kaynayana kadar pişirilir. Altı kapatılan sosa vanilya eklenip tekrar karıştırılır.
  • Tamamen soğuyan tatlımız ister bir tatlı tabağına ters çevirip isterseniz olduğu şekliyle üzerine isteğiniz miktarda sos ilave edilip servise hazır hale gelmiş olacak. AFİYET OLSUN....
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!