ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZLI İRMİK TATLISI

Frambuazlı İrmik Tatlısı

Frambuazlı İrmik Tatlısı

Frambuaz soslu çok hafif ve sağlıklı bir tatlı!

Alternatif olarak bol sütlü irmik tatlısı ve şerbetli irmik tatlısı çeşitlerine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

4 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı bal (Yarısı muhallebi için, yarısı sos için)
  • 1 avuç frambuaz
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Frambuazlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • İrmikli muhallebi için bir sos tenceresinde süt ve irmiği kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alın ve soğuduktan sonra içine balı ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
  • Frambuaz sos için, bir sos tenceresinde frambuaz, su ve nişastayı pişirin. Soğuduktan sonra balı ekleyin.
  • Frambuaz sosu irmikli muhallebinin üzerine dökün ve hazır!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!