ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ CREAM PATISSERIE (PASTACI KREMASI)

Cream Patısserıe (Pastacı Kreması)

CREAM PATISSERIE (Pastacı Kreması)
Pastayı güzelleştiren kısma gelelim. Bu kremayı ister pastalarınızın içinde kullanın ister muhallebi gibi meyve ile tüketin her hali çok lezzetli.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

14 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cream Patısserıe (Pastacı Kreması) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt Süt
  • 100 gr Tereyağı veya Margarin (7 yemek kaşığı )
  • 3-4 damla likit Vanilya (1 paket vanilin)
  • 50 gr Sıvı Krema (1/4 Su Bardağı)
  • 3 Adet Yumurta
  • 200 gr Un=1 Su bardağı Un 140 gr ( yaklaşık 1.5 su bardağı)
  • 250 gr Toz Şeker (1+1/4 Su Bardağı)
  • 100 gr Çırpılmış şanti (arzuya göre eklenebilir)

Cream Patısserıe (Pastacı Kreması) Nasıl Yapılır?

  • Sütün yarısı,sıvı krema ve vanilyayı ocağa alın ve ısıtın.
  • Ayrı bir kapta sütün diğer yarısı, şeker, yumurta ve unu iyice çırpın.(topaklanmaması için unu eleyebilirsiniz.)
  • Ocakta kaynayan sütten biraz yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra tüm karışımı ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuması için kenara kaldırın.(+4 derece dolapta bekletin)
  • Tereyağını mikserde kabartın. İçerisine soğuyan kremayı ekleyin ve karıştırın. En son isteğe göre çırpılmış şantiyi de ekleyin ve karıştırın.
  • +4 derece dolapta 30 dakika kremayı dinlendirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!