Çilek Kokusu Milföy Pasta

Çilek Kokusu Milföy Pasta
10 Eylül 2020

@topraktan_mutfaga Selin Öztürk Aydın okuyucumuzdan çilek sevenlere nefis bir önerimiz olacak. Milföy katları ve muhallebi ile kolayca hazırlanan bu pastayı, doğum günü, yıl dönümü gibi özel günlerde sunabilirsiniz. Pastanın lezzetini arttırmak için kat aralarına ve en üste çilek dilimleri eklemeyi unutmayın. Listedeki malzemeler hazırsa, çilek kokulu milföy pasta tarifine geçebiliriz.

Mevsimin en taze çilekleri ile hazırlayabileceğiniz diğer tarifler; Çilekli aşk pastası, çilek suyu, çilek soslu dondurma.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilek Kokusu Milföy Pasta için

Malzemeler

Muhallebi için:

  • 1 lt süt + 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane damla sakızı
  • 1  tane vanilya 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için:

  • Çilek
  • Pudra şekeri
Çilek Kokusu Milföy Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir tencerede tereyağı ve unu iyice kavurun. Üzerine nişastayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya  devam edin.
  2. Süt, şeker, vanilya ve damla sakızını ekleyip çırpıcı yardımıyla muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Hazır olan muhallebiyi soğuması için bir kenara alın.
  4. Soğuyan muhallebiye 1 paket kremşanti ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. Daha sonra buzdolabında milföy hamurlar pişene kadar bekletin.
  6. Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika  alt üst pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  8. Hazır olan milföyleri servis tabağına alıp aralarına 1 yemek kaşığı muhallebi sürün ve çileklerle 3 kat süsleyin.
  9. Son olarak 3.kata çilek üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
  10. Hazırlanan pastaları 15-20 dakika buzdolabında bekletip servis yapın.

Not: Milföy hamurlarını soğuduktan sonra elinizle bastırıp kabarmasını azaltabilirsiniz. Böylelikle kat kat olduğunda sabit duracaktır. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo