Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı Un Helvası

Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı Un Helvası
02 Mart 2023

Okuyucumuz @guldokunusu'ndan muhteşem bir lezzette un helvası tarifi ile karşınızdayız. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan un helvasını, bu kez farklı bir şekilde sunuyoruz. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alan ve tabanı kakaolu irmik ile hazırlanan un helvasını, sütlü çikolata ve antep fıstığı ile süslemeyi unutmayın. Malzemeleri hazır ettiyseniz, çikolatalı ve antep fıstıklı un helvası tarifine geçebiliriz.

Sade tatlar sevenler için nefis un helvası tarifini de buraya bırakıyoruz. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı Un Helvası için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 bardak un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 125 gr tereyağı
  • 1 bardak süt
  • 1 ,5 bardak su
  • 1,5 bardak şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 150 gr sütlü çikolata
  • 80 gr Antep fıstığı
Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı Un Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle süt, su ve sekeri tencereye alıp ocakta sıcağa yakın fazla kaynamamasına dikkate ederek ısıtın.
  2. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup biraz yağ fokurdayınca ocağı kısın. Unu ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
  3. Kakaoyu ekleyip iyice una yedirin ve şerbeti ilave edip topaklanmayacak şekilde spatula yardımıyla karıştırıp ezin ve ocağı kapatın.
  4. Başka bir kapta çikolatayı benmari usulü eritin ve helvayı servis edebilirsiniz.
  5. Çikolatayı ister yanında ister üstüne dökerek servis edebilirsiniz.
  6. Son olarak Antep fıstığı, fındık, fıstık, ceviz vs.. kullanabilirsiniz.
Servis Önerisi
  • Süslemede antep fıstığı, fındık ya da ceviz kullanabilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Benmari usulü erittiğimiz sütlü çikolataya 1 tepeleme yemek kaşığı kakao ekleyin ılıkken ve iyice çikolataya yedirin. Bu teknikle çikolatanın damağa verdiği hissi ve yoğunluğu muhteşem.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo