Ayva Tatlısı

Tadıyla, rengiyle sadece Ayva tatlısı 🧡 Çok zamandır yapmadığım ama çok sevdiğim bir tatlıdır. Herkesin kendine göre pişirme şekli, püf noktası vardır elbette. Sizin de varsa yorumlara yazabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet küçük/orta boy ayva
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 6 adet karanfil
Üzeri için:
- Kaymak
- Toz fıstık
Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Ayvaların kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkartılır. Ayva kabukları, çekirdekleri ve karanfiller 2,5 su bardağı suya alınır ve yaklaşık 7-8 dk kaynatılır.
- Kabuk ve çekirdekler süzülür. Elde edilen suya iki bardak şeker ilave edilir ve ayvalar yumuşayana kadar kaynatılır.
- Ayvalar ve şerbeti fırın pişirme kabına aktarılır. 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir. Pişirirken ara sıra bir kaşık ile şerbetinden üstlerine aktarılır.
- Başka hiçbir işleme ve malzemeye gerek kalmadan güzelce kızaran ayvalar şerbetinden alınır.
- Soğuyan ayvaların çukurlarına kaymak koyulur, toz fıstık serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR