ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ AYVA TATLISI

Ayva Tatlısı

AYVA TATLISI

Tadıyla, rengiyle sadece Ayva tatlısı 🧡 Çok zamandır yapmadığım ama çok sevdiğim bir tatlıdır. Herkesin kendine göre pişirme şekli, püf noktası vardır elbette. Sizin de varsa yorumlara yazabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet küçük/orta boy ayva
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 6 adet karanfil

Üzeri için:

  • Kaymak
  • Toz fıstık

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkartılır. Ayva kabukları, çekirdekleri ve karanfiller 2,5 su bardağı suya alınır ve yaklaşık 7-8 dk kaynatılır.
  • Kabuk ve çekirdekler süzülür. Elde edilen suya iki bardak şeker ilave edilir ve ayvalar yumuşayana kadar kaynatılır.
  • Ayvalar ve şerbeti fırın pişirme kabına aktarılır. 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir. Pişirirken ara sıra bir kaşık ile şerbetinden üstlerine aktarılır.
  • Başka hiçbir işleme ve malzemeye gerek kalmadan güzelce kızaran ayvalar şerbetinden alınır.
  • Soğuyan ayvaların çukurlarına kaymak koyulur, toz fıstık serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!