ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ YEŞİL EKŞİ ELMALI VE AYVALI KEREVİZ YEMEĞİ

Yeşil Ekşi Elmalı Ve Ayvalı Kereviz Yemeği

Yeşil Ekşi Elmalı Ve Ayvalı Kereviz Yemeği

Kış aylarında tüketilebilecek  bol c vitaminli,sağlıklı bir tarif.👌🌿

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

48 Tarif       10 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeşil Ekşi Elmalı Ve Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yeşil sapları olan kereviz
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 2 adet  patates
  • 2 adet limon
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet ekşi yeşil elma
  • 1 adet  orta boy ayva
  • 3 adet mandalina
  • 1 adet portakal
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Sıcak su

Yeşil Ekşi Elmalı Ve Ayvalı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Kereviz saplarından ayrılır.
  • Soğan, patates, havuç, elma, ayva ve kerevizin kabukları soyulur, istenilen büyüklükte küp küp doğranır.
  • Limonun ,portakalın ve mandalinanın suyu sıkılır.  
  • Kerevizin sapları ince ince kıyılır.
  • Tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı biraz kızınca soğanlar koyulur, karıştırılır.
  • Soğanlar yumuşamaya durunca kereviz, patates, havuç, elma, ayva koyulur ve karıştırılır. Sıkılan limon, portakal ve mandalina suyu eklenir. Tuz eklenir.
  • Sebzelerin üzerine sıcak su koyularak pişmeye bırakılır. (Su miktarını yemeği koyu ya da sulu sevme şeklinize göre  ayarlayabilirsiniz.)  
  • Yemek ara ara karıştırılır.
  • Kerevizler yumuşamaya durunca ince ince kıyılan yeşil saplar da eklenir , pişmeye bırakılır. 
  • Sıcak servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!