Yeşil Ekşi Elmalı Ve Ayvalı Kereviz Yemeği

Kış aylarında tüketilebilecek bol c vitaminli,sağlıklı bir tarif.👌🌿
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Yeşil Ekşi Elmalı Ve Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet yeşil sapları olan kereviz
- 2 adet kırmızı soğan
- 2 adet patates
- 2 adet limon
- 1 adet havuç
- 1 adet ekşi yeşil elma
- 1 adet orta boy ayva
- 3 adet mandalina
- 1 adet portakal
- Tuz
- Zeytinyağı
- Sıcak su
Yeşil Ekşi Elmalı Ve Ayvalı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?
- Kereviz saplarından ayrılır.
- Soğan, patates, havuç, elma, ayva ve kerevizin kabukları soyulur, istenilen büyüklükte küp küp doğranır.
- Limonun ,portakalın ve mandalinanın suyu sıkılır.
- Kerevizin sapları ince ince kıyılır.
- Tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı biraz kızınca soğanlar koyulur, karıştırılır.
- Soğanlar yumuşamaya durunca kereviz, patates, havuç, elma, ayva koyulur ve karıştırılır. Sıkılan limon, portakal ve mandalina suyu eklenir. Tuz eklenir.
- Sebzelerin üzerine sıcak su koyularak pişmeye bırakılır. (Su miktarını yemeği koyu ya da sulu sevme şeklinize göre ayarlayabilirsiniz.)
- Yemek ara ara karıştırılır.
- Kerevizler yumuşamaya durunca ince ince kıyılan yeşil saplar da eklenir , pişmeye bırakılır.
- Sıcak servis edilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR