Ayvalı Kereviz

Ayvalı Kereviz
03 Kasım 2020

Lokum gibi kıvamı ile tam bir kış yemeği. "Kereviz de neymiş!" diyenlere bile kerevizi sevdiren bir tarif, o derece de iddialıyım. Üstelik hazırlaması da çok kolay!

Farklı versiyonu olan kağıtta ayvalı kereviz tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Kereviz için

Malzemeler

  • 1 adet büyük kereviz
  • 1 adet ayva 
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet patates
  • Orta boy 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • Zeytinyağı
  • 1.5-2 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber 
  • Pul biber (isteğe göre)

Terbiyesi için:

  • 2 adet iri mandalinanın suyu
  •  Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Ayvalı Kereviz

Nasıl Yapılır

  1. Ayva ve kereviz iri bir şekilde doğranır limonlu suda bekletilir.
  2. Havuclar ve patates çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve yarim çay bardağı zeytinyağında hafif kavrulur
  3. Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir biraz daha kavrulur. 
  4. Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimleri tencereye eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Bu aşamada tuz ekleyebilirsiniz .
  5. Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırılır ve tencereye ilave edilir. 
  6. Ardından 1.5 su bardağı sıcak su da ilave edilir. 
  7. Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir.
  8. Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir. Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altı kapatılır.
  9. Ocak kapatıldıktan sonra zeytinyağı gezdirilir( 3-4 yemek kaşığı kadar) ve kapak kapatılır yemek dinlenmeye alınır. (Ben bu aşamada çok az daha mandalina suyu gezdirdim yemeğime)
  10. Servis esnasında maydonoz ve derotu ilavesi yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo