Susamlı Zencefilli Somon

03 Temmuz 2023 tarihinde güncellendi.
Susamlı Zencefilli Somon

Omega 3 zengini somonla porsiyonu 230 kcal yi geçmeyen bir tarif. Buharda pişmiş brokoli veya kuşkonmaz eşliğinde değerlendirilebilir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 6 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Susamlı Zencefilli Somon için

Malzemeler

  • 1/4 bardak taze sıkılmış limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sodyumu azaltılmış soya sosu
  • 2 çay kaşığı susam yağı
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil kökü
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 120 g somon fileto
Susamlı Zencefilli Somon

Nasıl Yapılır

  1. Küçük bir kapta limon suyu, soya sosu, susam yağı, limon kabuğu rendesi, zencefil, bal ve sarımsağı birlikte çırpın.
  2. Sığ bir tabağa somonu yerleştirin, karışımı iyice yedirip, 20 dk marine edin.
  3. Tavayı yüksek ateşte ısıtın, somonu karışımı ile ekleyip orta ısıya getirin.
  4. Üzerini kapatıp iki taraflı 4-6 dk kadar pişirin. 
  5. Piştikten sonra somonu bir tabağa alıp tavada kalan sıcak sosu üzerine gezdirin, sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo