ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER SPAGETTİ ALLA CARBONARA

Spagetti Alla Carbonara

Spagetti alla carbonara

İtalyan mutfağının en güzel yemeklerinden, hızlı hazırlanan ve muhteşem bir makarna Spaghetti alla Carbonara. Oldukça yoğun taze çekilmiş karabiber tadı, pecorino peynirinin yoğun lezzeti, yumurtadan gelen o kremsi sos gerçekten damakta bir patlama yaratıyor. Bu tarife et ve yumurta katmazsanız adı 'Cacio e pepe' oluyor. Yumurta makarnanın sıcağında pişeceği için hassasiyeti olanların yumurta eklemeden tarifi denemesini tavsiye ederiz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

4 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Spagetti Alla Carbonara Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım paket 12 veya 15 numara spaghetti

Makarnayı haşlamak için:

  • Su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber (daha acı isterseniz 1.5 yemek kaşığı yapabilirsiniz)

Kavurmak için:

  • Pastırma/ sucuk vb mümkünse yağlı bir şarküteri ürünü, damak tadınıza göre
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • 30-40 gr Peccorino romano

Spagetti Alla Carbonara Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı kaynayan tuzlu suda 10 dk kadar kontrollü bir şekilde haşlayın. 
  • Peccorinoyu çok küçük rendeleyin. 
  • Yumurtaları kırıp peyniri üzerine ekleyip çırpın ve bir kenara alın. 
  • Karabiberleri çektikten sonra bir süzgeç yardımı ile eleyin. Süzgeçte kalan kabukları atmayın. 
  • Makarnanın pişmesine 4-5 dk kala geniş bir wok tavada zeytinyağını ısıtın. Sarımsağı bıçak ya da bileğinizin yardımı ile çok az ezip bütün olarak yağın içine atın.
  • Daha sonra küçük küpler halinde doğranmış şarküteri ürününü yağa ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  • Üzerine süzülmüş karabiberleri ve bir fiske de kabuklarından atıp bir miktar daha kavurmaya devam edin. 
  • Makarna piştiğinde wok tavanın da altını kapatın ve kevgir veya maşa yardımıyla makarnayı wok tavaya atın.
  • Biraz karıştırıp sıcaklığının düşmesini sağlayın. Yumurta makarnanın sıcağında pişecek ama çok sıcak olursa katılaşır. 
  • Hafif ılınan makarnaya yumurtalı karışımı ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Karıştırırken makarnanın pişme suyundan da 3-4 yemek kaşığı, kontrollü olarak makarnanın parlak, kremsi bir sosu olana kadar ekleyin. 
  • Servis ederken üzerine ekstra peynir ilave edebilirsiniz. 
  • Peynir çok tuzlu olduğundan biz tuzu tadına bakarak kontrollü olarak ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!