Spagetti Alla Carbonara

İtalyan mutfağının en güzel yemeklerinden, hızlı hazırlanan ve muhteşem bir makarna Spaghetti alla Carbonara. Oldukça yoğun taze çekilmiş karabiber tadı, pecorino peynirinin yoğun lezzeti, yumurtadan gelen o kremsi sos gerçekten damakta bir patlama yaratıyor. Bu tarife et ve yumurta katmazsanız adı 'Cacio e pepe' oluyor. Yumurta makarnanın sıcağında pişeceği için hassasiyeti olanların yumurta eklemeden tarifi denemesini tavsiye ederiz.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Spagetti Alla Carbonara Tarifi İçin malzemeler
- Yarım paket 12 veya 15 numara spaghetti
Makarnayı haşlamak için:
- Su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber (daha acı isterseniz 1.5 yemek kaşığı yapabilirsiniz)
Kavurmak için:
- Pastırma/ sucuk vb mümkünse yağlı bir şarküteri ürünü, damak tadınıza göre
- 1 diş sarımsak
- 2 yumurta
- 30-40 gr Peccorino romano
Spagetti Alla Carbonara Nasıl Yapılır?
- Makarnayı kaynayan tuzlu suda 10 dk kadar kontrollü bir şekilde haşlayın.
- Peccorinoyu çok küçük rendeleyin.
- Yumurtaları kırıp peyniri üzerine ekleyip çırpın ve bir kenara alın.
- Karabiberleri çektikten sonra bir süzgeç yardımı ile eleyin. Süzgeçte kalan kabukları atmayın.
- Makarnanın pişmesine 4-5 dk kala geniş bir wok tavada zeytinyağını ısıtın. Sarımsağı bıçak ya da bileğinizin yardımı ile çok az ezip bütün olarak yağın içine atın.
- Daha sonra küçük küpler halinde doğranmış şarküteri ürününü yağa ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Üzerine süzülmüş karabiberleri ve bir fiske de kabuklarından atıp bir miktar daha kavurmaya devam edin.
- Makarna piştiğinde wok tavanın da altını kapatın ve kevgir veya maşa yardımıyla makarnayı wok tavaya atın.
- Biraz karıştırıp sıcaklığının düşmesini sağlayın. Yumurta makarnanın sıcağında pişecek ama çok sıcak olursa katılaşır.
- Hafif ılınan makarnaya yumurtalı karışımı ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Karıştırırken makarnanın pişme suyundan da 3-4 yemek kaşığı, kontrollü olarak makarnanın parlak, kremsi bir sosu olana kadar ekleyin.
- Servis ederken üzerine ekstra peynir ilave edebilirsiniz.
- Peynir çok tuzlu olduğundan biz tuzu tadına bakarak kontrollü olarak ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR