ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER SOĞAN MAYDANOZ DOLGULU SARDALYA

Soğan Maydanoz Dolgulu Sardalya

SOĞAN MAYDANOZ DOLGULU SARDALYA

Sardalya 🐋 Protein açısından çok zengin olan sardalya, B12 ve D vitamini, kalsiyum ve selenyum açısından oldukça zengindir. Kemik sağlığını korumada oldukça etkin olan kalsiyum da sardalyada bolca bulunur. Ağustos-Eylül en lezzetli olduğu aylardır. Ekim sonu itibariyle yumurtlama dönemine girer ve sofralarda ki yerini hamsiye bırakır.😇 Paylaşımlarımıza yorum ve beğenilerinizi esirgemeyin. 😇 @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğan Maydanoz Dolgulu Sardalya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kılçıkları ayıklanmış sardalya
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz
  • Mısır unu
  • Sıvı yağ

Soğan Maydanoz Dolgulu Sardalya Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Sardalyaların kılçıkları iyice temizlenir ve tuzlanır.
  • Soğanlar piyazlık, maydanozlar küçük doğranır. Soğan, maydanoz ve tuz harmanlanır.
  • Sardalyalar sırt üstü yatırılır. Ortasına soğanlı maydanozlu harç koyulur. Diğer sardalya üstüne kapatılır. 
  • Kapatılan sardalya mısır ununa bulanır.
  • Sıvı yağ koyulmuş tavaya dizilir ve önlü arkalı kızartılır.
  • 🧐 Aynı taktik güveç kabında da yapılabilir. Sardalyalar güveç kabına serilir, harç içine koyulur.
  • Üstü balık ile kapatılır. Arzuya göre güveç kabında fırında yada güveçten tavaya ters döndürülerek tavada kızartılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!