Siyez Bulguru Pilavı

Siyez Bulguru Pilavı
07 Nisan 2021

Hafif, sağlıklı ve inanılmaz lezzetli siyez bulguru pilavının gelin birlikte tadına bakalım..

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Siyez Bulguru Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı siyez bulguru
  • 12 adet arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç çam fıstığı
  • 3.5 su bardağı et suyu
  • 5 sap taze soğan
  • 12 adet küçük domates
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • Zeytinyağı
Siyez Bulguru Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyun. Sarımsakları soyup doğrayın, tavaya koyun.
  2. Arpacık soğanların kabuklarını soyup tavaya ekleyin ve karıştırın. Hafif cızırtılar gelmeye başlayınca çam fıstığını ekleyin ve kavurun.
  3. Çam fıstıkları hafif kahverengileşince önceden sıcak suda dinlendirilip durulanmış Siyez bulgurunu ekleyin. İyice kavurun.
  4. 3,5 su bardağı et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulguru suyunu çekmeye bırakın.
  5. Küçük domatesleri ortadan ikiye bölün. Taze soğanları da irice parçalara bölün. Maydanoz yapraklarını da ince ince doğrayın.
  6. Pilav suyunu çekince doğranmış maydanozu serpin ve domatesleri yerleştirin. Soğanları serpiştirin. Tuz ekleyin.
  7. Ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavı dinlenmeye bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo