Siyez Bulguru Pilavı

Hafif, sağlıklı ve inanılmaz lezzetli siyez bulguru pilavının gelin birlikte tadına bakalım..
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Siyez Bulguru Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı siyez bulguru
- 12 adet arpacık soğanı
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç çam fıstığı
- 3.5 su bardağı et suyu
- 5 sap taze soğan
- 12 adet küçük domates
- 1 avuç maydanoz
- 1 tutam tuz
- Zeytinyağı
Siyez Bulguru Pilavı Nasıl Yapılır?
- Tencereye bir miktar zeytinyağı koyun. Sarımsakları soyup doğrayın, tavaya koyun.
- Arpacık soğanların kabuklarını soyup tavaya ekleyin ve karıştırın. Hafif cızırtılar gelmeye başlayınca çam fıstığını ekleyin ve kavurun.
- Çam fıstıkları hafif kahverengileşince önceden sıcak suda dinlendirilip durulanmış Siyez bulgurunu ekleyin. İyice kavurun.
- 3,5 su bardağı et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulguru suyunu çekmeye bırakın.
- Küçük domatesleri ortadan ikiye bölün. Taze soğanları da irice parçalara bölün. Maydanoz yapraklarını da ince ince doğrayın.
- Pilav suyunu çekince doğranmış maydanozu serpin ve domatesleri yerleştirin. Soğanları serpiştirin. Tuz ekleyin.
- Ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavı dinlenmeye bırakın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR