ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER SİYEZ BULGURU PİLAVI

Siyez Bulguru Pilavı

Siyez Bulguru Pilavı

Hafif, sağlıklı ve inanılmaz lezzetli siyez bulguru pilavının gelin birlikte tadına bakalım..

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

3 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Siyez Bulguru Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı siyez bulguru
  • 12 adet arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç çam fıstığı
  • 3.5 su bardağı et suyu
  • 5 sap taze soğan
  • 12 adet küçük domates
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • Zeytinyağı

Siyez Bulguru Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Tencereye bir miktar zeytinyağı koyun. Sarımsakları soyup doğrayın, tavaya koyun.
  • Arpacık soğanların kabuklarını soyup tavaya ekleyin ve karıştırın. Hafif cızırtılar gelmeye başlayınca çam fıstığını ekleyin ve kavurun.
  • Çam fıstıkları hafif kahverengileşince önceden sıcak suda dinlendirilip durulanmış Siyez bulgurunu ekleyin. İyice kavurun.
  • 3,5 su bardağı et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulguru suyunu çekmeye bırakın.
  • Küçük domatesleri ortadan ikiye bölün. Taze soğanları da irice parçalara bölün. Maydanoz yapraklarını da ince ince doğrayın.
  • Pilav suyunu çekince doğranmış maydanozu serpin ve domatesleri yerleştirin. Soğanları serpiştirin. Tuz ekleyin.
  • Ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavı dinlenmeye bırakın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!