ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PALAMUTLU BULGUR SANDVİÇ

Palamutlu Bulgur Sandviç

Palamutlu Bulgur Sandviç

Hazır mevsiminde palamutu yakalamışken bulgur ile birleştirdiğim bir tarif ortaya çıktı. İyi ki de çıktı!

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

3 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Palamutlu Bulgur Sandviç Tarifi İçin malzemeler

Bulgur ekmeği için:

  • 265 gram bulgur
  • 120 gram irmik
  • 270 gram sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 600 ml sıvı yağ

Palamut için:

  • 2 bütün palamut (fileto hale getirdiğim için 4 yarım kullanmış oldum. Evinizde bu tarz balıkları fileto bıçağıyla ayıklamanız ve kılçıklarını cımbızla almanız gerekiyor, o yüzden uğraşmamak adına balıkçıdan direkt fileto alınabilir. Balıkçıdan kemikler de alınıp evde balık suyu yapıp değerlendirilebilir. Dikkat edilmesi en önemli nokta çabuk dağılabilen bir balık olduğu için temizlerken veya pişirirken dikkat edilmelidir.
  • 1/2 tatlı kaşığı değirmen tuz
  • 1 çay kaşığı değirmen karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sandviç arasında kullanılanlar:

  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1 adet taze soğan
  • Nar ekşisi(damak zevkinize göre)

Palamutlu Bulgur Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Bulgur, irmik, tuz ve karabiber derin bir tabağa alınıp karıştırılır.
  • 270 gram sıcak su üzerine gezdirilerek dökülür. (üstünü çok az kaplayacak) 
  • Su döküldükten sonra ağzı kapalı bir şekilde yaklaşık 10 dakika bekletilir.
  • Şişen bulgurlara salça, un ve en sonunda da yumurta eklenerek çok iyi bir şekilde yoğurulup dinlenmesi için kenara alınır.
  • Dinlenen hamur büyük parçalara ayrılıp yuvarlanır ve açılan streç film veya yağlı kağıt arasında merdaneyle düz hale getirilir, bir bıçak yardımıyla dikdörtgen şekilde kesilir, aynı işlem 8 adet olana dek tekrarlanır. ( ilk kestiğiniz dikdörtgen kalıbı kullanarak diğerlerini aynı boyda yapabilirsiniz, dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta palamut boyunun bulgur ekmeğinin boyundan çok uzun olmamasıdır.)
  • 8 adet dikdörtgen bulgur hamuru çıktığında bir tabağa alıp kenarda pişirene dek dinlendirilir.
  • Hamur dinlenirken buzdolabından fileto palamut çıkarılır, tuz ve karabiberle ovulur.
  • Hamur ve Palamut pişireceğiniz ekipmanlar ocağa yerleştirilir.
  • Hamur derin yağda kızaracağı için yağ ekipmana eklenip altı açılır ve palamut pişireceğiniz ekipman hazır hale getirilir.
  • Yağ istenilen ısıya geldiğinde bulgur hamurları tek tek pişirilir ve altına peçete serili tabağa yerleştirilir. (Yağda pişen hamurlar minimum derecede hareket ettirilmelidir, aksi taktirde dağılabilir.)
  • Bulgurların yarısı piştiğinde Palamut için tavaya yağ eklenir ve ısıtılır. Tava ısındığında palamutlar derili kısım alt kısıma gelecek şekilde tavaya alınıp pişirmeye başlanır. Alt kısım 4-5 dakika pişilip çıtır hale geldiğinde çevrilip 1-2 dakika da ön yüzü pişirilir.
  • Her iki ürün de aynı anda pişirilmesi için zaman ayarı önemlidir.
  • Ürünlerin pişim aşaması bitmek üzereyken yıkanmış maydanoz ve taze soğan ince bir şekilde kıyılır.
  • Pişen ürünler tabaklara sırasıyla bulgur ekmeği, üzerine palamut (deri kısmı üste gelecek şekilde), ince kıyılan maydanoz, taze soğan, damak zevkinize göre nar ekşisi ve tekrar üzerine gelecek şekilde bulgur ekmeği olacak şekilde yerleştirilir.
  • Yanına eşlikçi olarak biber turşusu kullanılır fakat isteğinize göre turşu çeşidi değiştirilebilir.
  • Afiyetler.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!