Müceddere Pilavı

Pilav türevlerinde çeşitlilik çok işe yarıyor. Bazı tarifler ana yemek yerine dahi geçebilecek düzeyde oluyor. Yanına bir çorba ile nefis bir akşam yemeği menüsü elde edilebiliyor. Böylece mutfakta kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı etkisi de ise yaramış oluyor. Müceddere pilavı da bence böyle bir tarif. Bulgur ve yeşil mercimek bir arada besleyici ve lezzetli bir pilav. Yanına soğan kırıp lezzetini daha da arttırmak elimizde 😉
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Müceddere Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Nane
- 6 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Müceddere Pilavı Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Yeşil mercimek öncesinde, akşamdan suya koyulur. Yemeklik doğranmış kuru soğan tereyağı ve sıvıyağ karışımında kavrulur.
- Yeşil mercimek ve bulgur eklenip kısa süreli kavrulur. Salçalar, tuz ve nane eklenir. Sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
- İsteğe bağlı olarak, istenilen kalıptan şekillendirilir. Ters döndürülerek servis edilir. Afiyetle ❤️
- 🧐 Önceden haşlanmış suyu süzülmüş de kullanılabilir. Suya koyulmamış mercimek kavrulsa bile diriliğini koruyor bu nedenle su da beklemiş olması tercih edilmelidir.
- 🧐 Domates yada küp doğranmış domates sosu da kullanabilirsiniz.
- 🧐 Kavrularak yapılmış pilav türevlerini daha çok seviyorum. Bulgur, pirinç, kuskus erişte.. hepsini mutlaka bir miktar kavururum.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR