ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER LİMONATA

Limonata

LİMONATA rengi ve tadı ile

Bugün ilk içecek tarifini paylaşalım. Yaz boyu o kadar çok yapılıyor ki bizde. C vitamini için şimdi de yapmak istedik, hava karlı ama olsun 😊 Sürahiye koyulur koyulmaz üçer bardak içti bile çocuklar. Tadı lezzeti harika. Kaydedin mutlaka, Ramazan ayında da lazım olur. Yaz sıcağında da 😉

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonata Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 litre su
  • Nane

Limonata Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Limon ve portakalın dış kabuğu ve içi alınır. Ortasında kalan beyaz kısımları ayıklanır (acılık vermesi büyük olasılık çünkü).
  • Şeker ile birlikte kabuk ve iç kısımlar rondoya alınır. İyice karışması sağlanır. Uygun bir karıştırma kabına aktarılır ve iki buçuk litre su eklenir.
  • Blenderla birbirlerine iyice karıştırılır. Pürüzsüz olması için ince tel süzgeçten yada tülbent ile süzülür. Şişe yada sürahiye doldurulur.
  • İçine bir kaç nane yaprağı koyulur. Nane yapraklarını uzun süre içinde tutmuyorum, ferahlık hissi yerini açıklığa bırakabiliyor. Servis etmek üzereyken de koyabilirsiniz. Afiyetle ❤️
  • 🧐 Portakallar mevsiminde dondurucuya atılarak he mevsim yapılabilir
    • 🧐Ben kullanmadım ama limonunuz güzel renk vermediyse hiçbir zararı olmayan ve tadını bozmayan zerdeçaldan yarım çay kaşığı kadar koyabilirsiniz. Rengi istediğiniz sarıya dönecektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!