ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KESTANELİ İÇ PİLAV

Kestaneli İç Pilav

Kestaneli İç Pilav

Kış günlerinde ve davet sofralarında çok sevilen bir pilav.. Hindi ve tavuk içine koyup hindi tavuk sarma olarak da çok güzel oluyor.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
113 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 10 adet kestane
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • 3 su bardağı su

Kestaneli İç Pilav Nasıl Yapılır?

  • 10 adet kestane tuzlu suda bekletilir ve yumuşayana kadar haşlanır. Kabukları soyulur.
  • Ufalanmaları sorun olmayacaktır ama mümkün oldukça bütün olmaları gerekmektedir.
  • Tereyağında ince doğranmış kuru soğan kavrulur. Dolma fıstıkları eklenerek kavurmaya devam edilir.
  • Pirinçler ilave edilir ve kavrulur. Kestaneler, kuş üzümü, tuz, yenibahar ve tarçın eklenir.
  • 3 su bardağı sıcak su koyulur ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!