Kestaneli İç Pilav

Kestaneli İç Pilav
07 Mayıs 2021

Kış günlerinde ve davet sofralarında çok sevilen bir pilav.. Hindi ve tavuk içine koyup hindi tavuk sarma olarak da çok güzel oluyor.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kestaneli İç Pilav için

Malzemeler

  • 10 adet kestane
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • 3 su bardağı su
Kestaneli İç Pilav

Nasıl Yapılır

  1. 10 adet kestane tuzlu suda bekletilir ve yumuşayana kadar haşlanır. Kabukları soyulur.
  2. Ufalanmaları sorun olmayacaktır ama mümkün oldukça bütün olmaları gerekmektedir.
  3. Tereyağında ince doğranmış kuru soğan kavrulur. Dolma fıstıkları eklenerek kavurmaya devam edilir.
  4. Pirinçler ilave edilir ve kavrulur. Kestaneler, kuş üzümü, tuz, yenibahar ve tarçın eklenir.
  5. 3 su bardağı sıcak su koyulur ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo