Kestaneli İç Pilav

Kış günlerinde ve davet sofralarında çok sevilen bir pilav.. Hindi ve tavuk içine koyup hindi tavuk sarma olarak da çok güzel oluyor.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 10 adet kestane
- 2 su bardağı pirinç
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 paket kuş üzümü
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Yenibahar
- Tarçın
- 3 su bardağı su
Kestaneli İç Pilav Nasıl Yapılır?
- 10 adet kestane tuzlu suda bekletilir ve yumuşayana kadar haşlanır. Kabukları soyulur.
- Ufalanmaları sorun olmayacaktır ama mümkün oldukça bütün olmaları gerekmektedir.
- Tereyağında ince doğranmış kuru soğan kavrulur. Dolma fıstıkları eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Pirinçler ilave edilir ve kavrulur. Kestaneler, kuş üzümü, tuz, yenibahar ve tarçın eklenir.
- 3 su bardağı sıcak su koyulur ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR