ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KEREVİZ PÜRESİNDE PORTAKAL SOSLU PALAMUT

Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut

KEREVİZ PÜRESİNDE PORTAKAL SOSLU PALAMUT

Portakal, kereviz ve balık üçlüsünü bir araya getiren keyifli bir tarif ile balık günümüzde yerimizi alalım.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       29 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet palamut fileto
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Püre için:

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Portakal sos için:

  • ½ çay bardağı balzamik sirke
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut Nasıl Yapılır?

  • Kereviz ve patates portakallı ve tuzlu suda haşlanır. Haşlanan sebzeler ezilir ve süt ilave edilerek karıştırılır. Blenderdan geçirilerek pürüzsüz kıvamda olması sağlanır. 
  • Portakal suyu, sirke küçük bir tencerede kaynatılır. İçine tuz ve karabiber ilave edilir.
  • Tuzlanan ve kılçıkları çıkartılan palamutlar tavaya alınır. Tereyağında kızartılır. 
  • Servis tabağına sebze püresi koyulur. Palamutlar pürenin üzerine yerleştirilir. Hazırlanan portakal sosu palamutların üzerine gezdirilir.
  • 🍽️ Balıklar tereyağında kızarırken yanına dolmalık fıstık da ilave edilip kavrulabilir.
  • 🍽️ Kereviz püresini kendi haliyle püre, salata olarak da kullanabilirsiniz
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!