Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut

Portakal, kereviz ve balık üçlüsünü bir araya getiren keyifli bir tarif ile balık günümüzde yerimizi alalım.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet palamut fileto
- Tuz
- Zeytinyağı
Püre için:
- 1 adet kereviz
- 1 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Portakal sos için:
- ½ çay bardağı balzamik sirke
- 1 çay bardağı portakal suyu
- Tuz
- Karabiber
Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut Nasıl Yapılır?
- Kereviz ve patates portakallı ve tuzlu suda haşlanır. Haşlanan sebzeler ezilir ve süt ilave edilerek karıştırılır. Blenderdan geçirilerek pürüzsüz kıvamda olması sağlanır.
- Portakal suyu, sirke küçük bir tencerede kaynatılır. İçine tuz ve karabiber ilave edilir.
- Tuzlanan ve kılçıkları çıkartılan palamutlar tavaya alınır. Tereyağında kızartılır.
- Servis tabağına sebze püresi koyulur. Palamutlar pürenin üzerine yerleştirilir. Hazırlanan portakal sosu palamutların üzerine gezdirilir.
- 🍽️ Balıklar tereyağında kızarırken yanına dolmalık fıstık da ilave edilip kavrulabilir.
- 🍽️ Kereviz püresini kendi haliyle püre, salata olarak da kullanabilirsiniz

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR