ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER KARİDES KOKOREÇ

Karides Kokoreç

Karides Kokoreç

Deniz ürünlerinin kesinlikle vazgeçilmeyeni: Karides. Nisan ve Mayıs aylarında taze, diğer zamanlarda ise donuk olarak büyük marketlerde bulup pişirip yiyebileceğiniz kabuklu deniz canlılarından biridir. Bende size tadına varabileceğiniz, suyuna banabileceğiniz, isterseniz çektirip ekmek arası olarak tüketebileceğiniz bir tarifle gelmek istedim.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

20 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karides Kokoreç Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr jumbo karides
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağı

Karides Kokoreç Nasıl Yapılır?

  • Woke tavanın içerisine sırası ile ince doğramış olduğumuz soğan, biber, sarımsak ilavesi yapılarak yüksek ateşte az yağda kavrulur.
  • Mevsiminde taze olarak bulabildiysek kabuklarından ayırıp iç organlarını temizleyip yıkadıktan sonra uluslararası doğrama tekniklerinden macedoine yöntemi (bir kaşığa 3-4 adet gelecek küp) ile kesildikten sonra tavamıza karides atılır.
  • Küp şeklinde kestiğimiz domateslerimize ilave ettikten sonra 3-4 dakika daha sotelendikten sonra servise hazır hale gelir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!