ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER HÜRREM PİLAVI

Hürrem Pilavı

HÜRREM PİLAVI

İçindeki kuru meyve ve kuruyemişlerin kattığı tatlımsı lezzeti biz çok seviyoruz. Davet sofrasına çok yakışacak bir pilav tarifi, elinizin altında dursun. 😇 Beğeni ve yorumlarınız ile keyfimiz artsın. 😇 Herhangi bir nedenle yolu @mutfakkeyiftir Instagram sayfamıza düşen ziyaretçi, takipte bizimle kal olur mu 🤗

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hürrem Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et veya tavuk suyu
  • ½ çay bardağı kabuksuz badem
  • 8-10 adet kuru kayısı
  • 1 çorba kaşığı Antep fıstığı içi
  • ½ çay bardağı kuru üzüm
  • ½ çay kasığı muskat
  • ½ çay kaşığı zencefil
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • Tuz

Hürrem Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Üzümler ve badem suda bekletilir. Bademlerin kabukları çıkartılır. 
  • Tereyağında fıstık, badem, üzüm ve kaysılar kavrulur. Pirinç eklenerek kavurmaya devam edilir.
  • Diğer malzemeler eklenir. Su eklenerek, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!