ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER FIRINDA HAMSİ

Fırında Hamsi

Fırında Hamsi Balığı

Böyle bir balığın yanında taze reyhan, limon suyu, zeytinyağı ile hazırlanan salata iyi gider. Afiyet olsun.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

20 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Hamsi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 3 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 avuç kurutulmuş domates
  • 2 yemek kaşığı kadar kapari
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Fırında Hamsi Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri yıkamadan önce balığı yıkacağınız kabın içerisine su ile birlikte 1 yemek kaşığı kadar üzüm sirkesi koyarak balıkları içerisine aktarın.
  • 10 dakika kadar bekledikten sonra balıkları ayıklamaya başlayalım. Ayrı bir kabın içerisine temiz bir su koyarak ayıkladığımız hamsileri içerisine atarak yıkayalım.
  • Daha sonra balıklarımızı süzerek tekrar aynı işlemi üç dört kez daha uyguladıktan sonra balıklarımızın süzülmesini sağlamak için süzgece aktaralım.
  • Süzülen balıkları, ince doğradığımız maydanozlarımız, piyazlık soğanlar, kapari, kurutulmuş domates, tuz ve zeytinyağımız ile harmanladıktan sonra fırın tepsimize aktaralım.
  • En son üzerine kestiğimiz limonları koyduktan sonra 180 derecelik ısıtmış olduğumuz fırında pişmeye bırakalım.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!