ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER FALAFEL&TAHİNLİ YOĞURT SOS

Falafel&Tahinli Yoğurt Sos

FALAFEL&TAHİNLİ YOĞURT SOS

Falafel ya da Tamiya, İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir. Sizde bu lezzeti denemek isterseniz tarifi sizler için bırakıyorum.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

14 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Falafel&Tahinli Yoğurt Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr Konserve Nohut
  • 1/2 Adet Küçük Boy Soğan
  • 4 Diş Sarımsak
  • 70 gr un (yaklaşık 9 yemek kaşığı)
  • 1/4 Bağ Maydanoz
  • 4,5 Dal Kişniş (isteğe göre)
  • 3 gr Kimyon (1 çay kaşığı)
  • 3 gr Kabartma Tozu (1 çay kaşığı)
  • 3 gr Kırmızı pul biber (1 çay kaşığı)
  • Tuz-Karabiber
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ

Tahinli yoğurtlu sos için:

  • 100 gr Yoğurt(1 Çay Bardağı ) veya
  • 50 gr yoğurt 50 gr süzme yoğurt (50 gr=yarım çay bardağı)
  • 30 ml Tahin (2 yemek kaşığı)
  • 1/2 adet Limon Suyu
  • 1 diş sarımsak (küp doğranmış)
  • Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Falafel&Tahinli Yoğurt Sos Nasıl Yapılır?

  • Falafel için; Bir doğrayıcının içerisine nohut, kuru soğan, sarımsak, maydanoz, kişniş, zeytinyağı, tuz ve karabiberi koyun.
  • Hafif taneli kalacak şekilde doğrayıcıdan geçirin. Bir karıştırma kabına aktarıp un (unun içerisine kabartma tozunu da ekleyin) ve baharatları ekleyin.
  • Çok bastırmadan unu karışıma yedirin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif bastırın.
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bir tavaya tabanı kaplayacak kadar sıvı yağ koyup kızdırın ve falafelleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  • Sosu için; Bir kasede tüm malzemeleri karıştırın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!