Falafel ya da Tamiya, İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir. Sizde bu lezzeti denemek isterseniz tarifi sizler için bırakıyorum.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
50 gr yoğurt 50 gr süzme yoğurt (50 gr=yarım çay bardağı)
30 ml Tahin (2 yemek kaşığı)
1/2 adet Limon Suyu
1 diş sarımsak (küp doğranmış)
Tuz
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Falafel&Tahinli Yoğurt Sos
Nasıl Yapılır
Falafel için; Bir doğrayıcının içerisine nohut, kuru soğan, sarımsak, maydanoz, kişniş, zeytinyağı, tuz ve karabiberi koyun.
Hafif taneli kalacak şekilde doğrayıcıdan geçirin. Bir karıştırma kabına aktarıp un (unun içerisine kabartma tozunu da ekleyin) ve baharatları ekleyin.
Çok bastırmadan unu karışıma yedirin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif bastırın.
Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bir tavaya tabanı kaplayacak kadar sıvı yağ koyup kızdırın ve falafelleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
Sosu için; Bir kasede tüm malzemeleri karıştırın.
Teşekkür ederiz.