Falafel&Tahinli Yoğurt Sos

Falafel&Tahinli Yoğurt Sos
22 Ekim 2020

Falafel ya da Tamiya, İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir. Sizde bu lezzeti denemek isterseniz tarifi sizler için bırakıyorum.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Falafel&Tahinli Yoğurt Sos için

Malzemeler

  • 250 gr Konserve Nohut
  • 1/2 Adet Küçük Boy Soğan
  • 4 Diş Sarımsak
  • 70 gr un (yaklaşık 9 yemek kaşığı)
  • 1/4 Bağ Maydanoz
  • 4,5 Dal Kişniş (isteğe göre)
  • 3 gr Kimyon (1 çay kaşığı)
  • 3 gr Kabartma Tozu (1 çay kaşığı)
  • 3 gr Kırmızı pul biber (1 çay kaşığı)
  • Tuz-Karabiber
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ

Tahinli yoğurtlu sos için:

  • 100 gr Yoğurt(1 Çay Bardağı ) veya
  • 50 gr yoğurt 50 gr süzme yoğurt (50 gr=yarım çay bardağı)
  • 30 ml Tahin (2 yemek kaşığı)
  • 1/2 adet Limon Suyu
  • 1 diş sarımsak (küp doğranmış)
  • Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Falafel&Tahinli Yoğurt Sos

Nasıl Yapılır

  1. Falafel için; Bir doğrayıcının içerisine nohut, kuru soğan, sarımsak, maydanoz, kişniş, zeytinyağı, tuz ve karabiberi koyun.
  2. Hafif taneli kalacak şekilde doğrayıcıdan geçirin. Bir karıştırma kabına aktarıp un (unun içerisine kabartma tozunu da ekleyin) ve baharatları ekleyin.
  3. Çok bastırmadan unu karışıma yedirin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif bastırın.
  4. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bir tavaya tabanı kaplayacak kadar sıvı yağ koyup kızdırın ve falafelleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  5. Sosu için; Bir kasede tüm malzemeleri karıştırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo