Duvak Pilavı

Beyaz pilavı ve kıymalı bademli harcı ile sofralarınıza görsel şölen katmaya aday bir tarif. Diyarbakır mutfağından duvak pilavı 👰
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Duvak Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 200 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- ½ su bardağı çiğ badem
- 1/3 demet Maydanoz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı Kimyon
Duvak Pilavı Nasıl Yapılır?
- 👩🍳Bademler suda bekletilir ve kabukları soyulur. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağ ile kavrulur.
- Bademler eklenir. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Yenibahar, kimyon, tuz ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır.
- Ocaktan alınır. Pilav tenceresinde tereyağı koyulur ve yıkanıp süzülmüş pirinçler saydamlaşana kadar kavrulur.
- Sıcak su ve tuz eklenir. Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pişen pilav demlenmeye bırakılır.
- Uygun bir kalıba kıymalı harç koyulur. Üzerine pişen pilav aktarılır. Servis edilecek tabağa ters çevrilir. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR