Duvak Pilavı
25 Ağustos 2022

Beyaz pilavı ve kıymalı bademli harcı ile sofralarınıza görsel şölen katmaya aday bir tarif. Diyarbakır mutfağından duvak pilavı 👰

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Duvak Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • ½ su bardağı çiğ badem
  • 1/3 demet Maydanoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı Kimyon
Duvak Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳Bademler suda bekletilir ve kabukları soyulur. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağ ile kavrulur.
  2. Bademler eklenir. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Yenibahar, kimyon, tuz ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır.
  3. Ocaktan alınır. Pilav tenceresinde tereyağı koyulur ve yıkanıp süzülmüş pirinçler saydamlaşana kadar kavrulur.
  4. Sıcak su ve tuz eklenir. Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pişen pilav demlenmeye bırakılır.
  5. Uygun bir kalıba kıymalı harç koyulur. Üzerine pişen pilav aktarılır. Servis edilecek tabağa ters çevrilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo