ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER DUVAK PİLAVI

Duvak Pilavı

DUVAK PİLAVI

Beyaz pilavı ve kıymalı bademli harcı ile sofralarınıza görsel şölen katmaya aday bir tarif. Diyarbakır mutfağından duvak pilavı 👰

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       16 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Duvak Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • ½ su bardağı çiğ badem
  • 1/3 demet Maydanoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı Kimyon

Duvak Pilavı Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳Bademler suda bekletilir ve kabukları soyulur. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağ ile kavrulur.
  • Bademler eklenir. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Yenibahar, kimyon, tuz ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır.
  • Ocaktan alınır. Pilav tenceresinde tereyağı koyulur ve yıkanıp süzülmüş pirinçler saydamlaşana kadar kavrulur.
  • Sıcak su ve tuz eklenir. Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pişen pilav demlenmeye bırakılır.
  • Uygun bir kalıba kıymalı harç koyulur. Üzerine pişen pilav aktarılır. Servis edilecek tabağa ters çevrilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!