ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER ÇİĞ KÖFTE

Çiğ Köfte

Çiğ köfte

Biri çiğ köfte mi dedi 😊Etli, su ile şişirilmemiş, acımadan acısı eklenmiş, lavaşı ile evde hazırlanmış nefis bir çiğ köfte.. Paylaşımın aldığı beğeni ve yorumlar tarifini de getirtir mi acaba🧐

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat

Pişirme
Süresi

1 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
118 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çiğ Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr sinirsiz, üç kere çekilmiş kıyma
  • 400 gr ince esmer bulgur
  • 3 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 5 diş rendelenmiş sarımsak
  • Biber salçası, domates salçası (biberden daha fazla)
  • Bol miktarda isot
  • Çok az kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, yenibahar
  • Tuz
  • 2 su bardağı buz
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze soğan

Üzeri için:

  • Nar ekşisi
  • Limon

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

  • Buz ve yeşillikler hariç malzemeler sinide harmanlanır ve yoğurulur.
  • 15-20 dakika yoğurduktan sonra yarım bardak buz ilave edilir, yaklaşık 15 dakika yoğurulur.
  • Ardından tekrar yarım bardak buz ilave edilir ve 15 dakika daha yoğurulur. Aynı işlem iki bardak buz bitene kadar sürdürülür.
  • Yoğurma işlemi avuç içi, bilekten bastırıp, ezerek uzatarak yapılır.
  • Bulgurun diriliği gidince yeşillikler de eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
  • Yoğurma işlemi rahat en az iki saat sürmektedir. 
  • Arada tadım yapılarak baharat, salça, tuz ilavesi yapılabilir. .
  • İyice yoğurulan çiğ köfte bir gece dolapta bekletilir.
  • Evde yapılan lavaşın içine çiğ köfte yayılır. Nar ekşisi ve limonlu sos yapılıp gezdirilir.
  • İçine yeşillik ve soğan koyulup rulo sarılır. İsteğe göre bütün yada dilimlenerek servis edilir. Lavaş istenmeyen avuç içi ile sıkarak şekillendirebilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!