ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER BROKOLİLİ VE BEŞAMEL SOSLU MAKARNA

Brokolili Ve Beşamel Soslu Makarna

Brokolili Ve Beşamel Soslu Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

6 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brokolili Ve Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin malzemeler

Makarna malzemeleri:

  • 1 paket rigatoni makarna 🍝
  • İstenildiği miktarda haşlanmış brokoli 🥦
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz 🧂

Beşamel sos malzemeleri:

  • 2 su bardağı süt 🥛
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz 🧂
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 120 gram rendelenmiş kaşar 🧀 (üzeri için)

Brokolili Ve Beşamel Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

  • Daha önceden haşladığımız brokolilerden istenildiği miktarda (3-5 adet ufak boy) alınıp ince ince doğrayalım.
  • Makarnayı bol suda 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile pişirip süzelim.
  • Makarna piştikten sonra makarna ve brokolileri fırın kabında karıştıralım. Fırını 200 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
  • Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. Eriyince 2 yemek kaşığı unu ekleyip kavuruyoruz.
  • Ardından 2 su bardağı sütü ekliyoruz. Kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvam aldığında tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz fırın kabındaki makarnaya sosu döküyoruz. (içine işleyecek ve her yer kaplayacak şekilde) daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına kabı ekleyip 6-9 dk pişiriyoruz.
  • Rendelenmiş kaşarları üzerine ekleyip, kaşarlar eridikten sonra fırından çıkartılıp servis edilebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!