ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER BALIK DÜRÜM

Balık Dürüm

  BALIK DÜRÜM

Balık sevmeyenlerin bile , tadına doyamayacağı ve farklılığı sevenlere lezzetli bir balık tarifi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

7 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balık Dürüm Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet levrek (Sevdiğiniz bir balık)
  • Mısır Unu
  • Ayçiçek

Sosu için:

  • Sarımsak (Ezilmiş)
  •  Maydanoz (Kıyılmış)
  • Biber salçası
  •  Zeytinyağı (Ayçiçek de olabilir)
  • 1 Limon
  • Az miktarda su
  • Pul biber
  • Tuz                                                      
  •  Lavaş        

Balık Dürüm Nasıl Yapılır?

  • İstenen cins balık temizlenip yıkanıp, iyice kurulanır.
  • Mısır ununa bulanan balık yağda kızartılır.
  • Kızaran balık ayıklanır.
  • Sos malzemeleri tavada kısık ateşte 4-5 dakika pişirilir.
  • Hazırlanan sosla ayıklanmış balık karıştırılır.
  • Balık lavaşa konularak üstüne doğranmış domates ve turp dilimleri konularak dürüm yapılır.
  • Balık dürümü turp dilimleri konularak servis yapılır. Afiyet olsun!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!