ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER ASYA USULÜ PİRİNÇ TOPLARI

Asya Usulü Pirinç Topları

WASABILI MAYONEZ EŞLİĞİNDE ASYA USULÜ PİRİNÇ TOPLARI

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

8 Tarif       0 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Asya Usulü Pirinç Topları Tarifi İçin malzemeler

Pirinç topları için:

  • 150 gr Amerikan pirinci
  • 1 çay kaşığı zencefil rendesi
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 adet taze soğan, ince kıyılmış
  • 2 gr taze kişniş, ince kıyılmış
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1/2 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 2 yumurta
  • Un
  • Panko ekmek kırıntısı ya da galeta unu
  • Kızartmalık yağ
  • Yeşillikler (servis için)

Wasabili mayonez için:

  • ½ su bardağı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı wasabi
  • 1 çay kaşığı lime suyu
  • 1 çay kaşığı susam yağı
  • 1 çay kaşığı siyah susam
  • 1 dal Frenk soğanı, ince kıyılmış

Asya Usulü Pirinç Topları Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp süzün. 300 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. 
  • Ateşten alıp soğumaya bırakın. Pirinci zencefil rendesi, sarımsak, taze soğan, kişniş, pul biber, soya sosu, çörek otu ve susam ile karıştırın.
  • Avuçlarınızı biraz su ile ıslatıp pirinçten bir çorba kaşığı kadar parçalar alıp yuvarlayın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Un ve panko ekmek kırıntısını 2 farklı tabağa koyun.
  • Kızartma yağını tencereye koyup 170 dereceye gelene kadar ısıtın. Pirinç toplarını önce una, sonra yumurtaya, son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp kızgın yağa atın.
  •  Altın rengi alana kadar tüm pirinç toplarını kızartıp kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağlarını süzdürün. 
  • Wasabi, mayonez, lime suyu, siyah susam, Frenk soğanı ve susam yağını bir kasede karıştırıp kızarmış pirinç toplarınızla birlikte servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!