ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ YUFKADAN ÇITIR MANTI

Yufkadan Çıtır Mantı

Yufkadan Çıtır mantı

Bir mantının hem bu kadar lezzetli hem de nasıl bu kadar pratik olduğuna inanamayacaksınız.



Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

4 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yufkadan Çıtır Mantı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yufka
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Yufkaya sürülecek sos için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 türk kahvesi fincanı su

Üzerine dökülecek sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı domates yada biber salçası(yada dilerseniz hiç salça kullanmadan sadece tereyağ kızdırıp kullanabilirsiniz)
  • Çırpılmış süzme yoğurt
  • Nane
  • Sumak

Yufkadan Çıtır Mantı Nasıl Yapılır?

  • Soğanı rendeleyin kıymanın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Tereyağını eritin su ve zeytinyağı ile karıştırın bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
  • Katlama yaptıktan sonra tekrar sostan dökün.
  • Hazırladığınız kıymalı harçtan yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin ve 1 tur katlayın birleşme yerinden yufkayı kesin.
  • Ve parmak büyüklüğünde dilimleyin. Hazırladıklarınızı tepsiye dizin; kalan sosu da önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzerleri nar gibi kızarana dek pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!