Yufkadan Çıtır Mantı

Bir mantının hem bu kadar lezzetli hem de nasıl bu kadar pratik olduğuna inanamayacaksınız.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Yufkadan Çıtır Mantı Tarifi İçin malzemeler
- 1 yufka
- 250-300 gr kıyma
- 1 adet büyük soğan
- Tuz
- Karabiber
Yufkaya sürülecek sos için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 türk kahvesi fincanı su
Üzerine dökülecek sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı domates yada biber salçası(yada dilerseniz hiç salça kullanmadan sadece tereyağ kızdırıp kullanabilirsiniz)
- Çırpılmış süzme yoğurt
- Nane
- Sumak
Yufkadan Çıtır Mantı Nasıl Yapılır?
- Soğanı rendeleyin kıymanın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştırın.
- Tereyağını eritin su ve zeytinyağı ile karıştırın bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
- Katlama yaptıktan sonra tekrar sostan dökün.
- Hazırladığınız kıymalı harçtan yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin ve 1 tur katlayın birleşme yerinden yufkayı kesin.
- Ve parmak büyüklüğünde dilimleyin. Hazırladıklarınızı tepsiye dizin; kalan sosu da önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzerleri nar gibi kızarana dek pişirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR