ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ YAZ BÖREĞİ

Yaz Böreği

Yaz böreği

@tucimutfakta Tuğçe Şahin okuyucumuzdan, ister kahvaltı sofralarınız için ister çay saatleriniz için çok pratik ve nefis bir börek tarifi. Malzemeri hazır ettiyseniz, evde yaz böreği nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaz Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 4 kaşık sıvıyağ
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık krem peynir
  • 1 kaşık mayonez
  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • ¼ demet maydanoz ve taze nane yaprakları
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine serpmek için:

  • 1 kaşık susam

Yaz Böreği Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağı bir kaseye alın. 1 yufkayı tezgaha serin. Üzerine fırça yardımı ile sıvıyağ sürün. Diğer yufkayı da üzerine serin ve yağlayın.
  • Kenarlarından ortaya doğru burgu şeklinde yaparak kıvırın. Ortası boş kalsın. Kenarlarına kalan yağı sürün ve susam serpin.
  • Hazırladığınız yaz böreğini fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar 15-20 dk kadar kızartıp fırından alın.
  • Yoğurt, krem peynir ve mayonezi çırpın. Kızarttığınız yufkanızın orta kısmına yayın. 
  • Domates ve salatalıkları dilimleyip böreğinizin üstüne dizin. Kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyin.
  • Yaz böreğiniz hazır. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Birbirinden lezzetli ve pratik börek tarifleri ile siz de sofralarınızı ziyafete dönüştürün. Ev yapımı tava böreği ve boşnak böreği tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!