Yaz Böreği

Yaz Böreği
18 Eylül 2020

@tucimutfakta Tuğçe Şahin okuyucumuzdan, ister kahvaltı sofralarınız için ister çay saatleriniz için çok pratik ve nefis bir börek tarifi. Malzemeri hazır ettiyseniz, evde yaz böreği nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yaz Böreği için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 4 kaşık sıvıyağ
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık krem peynir
  • 1 kaşık mayonez
  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • ¼ demet maydanoz ve taze nane yaprakları
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine serpmek için:

  • 1 kaşık susam
Yaz Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Sıvıyağı bir kaseye alın. 1 yufkayı tezgaha serin. Üzerine fırça yardımı ile sıvıyağ sürün. Diğer yufkayı da üzerine serin ve yağlayın.
  2. Kenarlarından ortaya doğru burgu şeklinde yaparak kıvırın. Ortası boş kalsın. Kenarlarına kalan yağı sürün ve susam serpin.
  3. Hazırladığınız yaz böreğini fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar 15-20 dk kadar kızartıp fırından alın.
  4. Yoğurt, krem peynir ve mayonezi çırpın. Kızarttığınız yufkanızın orta kısmına yayın. 
  5. Domates ve salatalıkları dilimleyip böreğinizin üstüne dizin. Kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyin.
  6. Yaz böreğiniz hazır. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Birbirinden lezzetli ve pratik börek tarifleri ile siz de sofralarınızı ziyafete dönüştürün. Ev yapımı tava böreği ve boşnak böreği tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo