Tart

Vişnenin uyumuyla harika bir tart. Vazgeçemeyeceğiniz lezzet.
Alternatif olarak çikolatalı tart ve çilekli tart tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Tart Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 125 gram tereyağ (8-9 yemek kaşığı)
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 3 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağından 1 parmak az şeker
- 1/2 su bardağından 1 parmak az buğday nişastası
- 375 ml süt
- 50 gram beyaz çikolata
Üzeri için;
- Dondurulmuş vişne
Tart Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pastacı kremasını yapın. Yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın.
- Daha sonra nişastayı ekleyin ve tekrar çırpın. Tencereye sütü koyun ve kaynatın.
- Kaynattıktan sonra ılık olması için bekleyin. Daha sonra sütü karışıma yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
- Süt eklendikten sonra o karışımı tencereye alın. Muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
- Muhallebi kıvamını alınca beyaz çikolataları ekleyin ,karıştırın. Pastacı kremanız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında en az 2 saat bekletin.
- Hamuru için ise yumurta şeker ve tereyağını derin bir kaba alıp yoğurun. Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyin.
- Hamur kıvamına gelince üzerini bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 2 yağlı kağıt arasına koyun ve merdane yardımıyla yuvarlak hale gelene kadar açın.
- Yağladığınız 24 cm'lik yuvarlak borcama yerleştirin. Tartın tabanına çatal yardımıyla küçük çentikler atın.
- 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Buzdolabında olan kremanızı alın. Mikser yardımıyla çırpın.
- Pişen tartın içine kremayı sürün. Üzerine dondurulmuş vişneleri ekleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR