ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ TART

Tart

Tart

Vişnenin uyumuyla harika bir tart. Vazgeçemeyeceğiniz lezzet.

Alternatif olarak çikolatalı tart ve çilekli tart tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

5 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta 
  • 125 gram tereyağ (8-9 yemek kaşığı)
  • 1/2 su bardağı şeker 
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 yumurta sarısı 
  • 1/2 su bardağından 1 parmak az şeker 
  • 1/2 su bardağından 1 parmak az buğday nişastası 
  • 375 ml süt 
  • 50 gram beyaz çikolata 

Üzeri için;

  • Dondurulmuş vişne

Tart Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pastacı kremasını yapın. Yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpın.
  • Daha sonra nişastayı ekleyin ve tekrar çırpın. Tencereye sütü koyun ve kaynatın.
  • Kaynattıktan sonra ılık olması için bekleyin. Daha sonra sütü karışıma yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
  • Süt eklendikten sonra o karışımı tencereye alın. Muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
  • Muhallebi kıvamını alınca beyaz çikolataları ekleyin ,karıştırın. Pastacı kremanız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  • Hamuru için ise yumurta şeker ve tereyağını derin bir kaba alıp yoğurun. Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyin.
  • Hamur kıvamına gelince üzerini bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 2 yağlı kağıt arasına koyun ve merdane yardımıyla yuvarlak hale gelene kadar açın.
  • Yağladığınız 24 cm'lik yuvarlak borcama yerleştirin. Tartın tabanına çatal yardımıyla küçük çentikler atın.
  • 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Buzdolabında olan kremanızı alın. Mikser yardımıyla çırpın.
  • Pişen tartın içine kremayı sürün. Üzerine dondurulmuş vişneleri ekleyin. Şimdiden afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!