Tam Buğday Unlu Somon Ekmek

Tam Buğday Unlu Somon Ekmek
18 Eylül 2020

"Bu zor günlerde dışarı çıkma ekmeğini evde yap" diyen okurumuz @ebru_.mutfakta tam buğday unlu somon ekmek tarifini bizimle paylaştı. Malzemeleri hazır ettiyseniz, tam buğday unlu somon ekmek nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tam Buğday Unlu Somon Ekmek için

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket ekşi maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • Aldığı kadar beyaz un

Üzeri için:

  • Susam
  • Çörek otu
  • Haşhaş
Tam Buğday Unlu Somon Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. 2,5 su bardağı ılık suda şeker, tuz ve bir paket maya ile karıştırın.
  2. Hamur yoğurma kabında unu alın. ortasını açıp maya karışımlı ılık suyu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamuru 1 saat mayalanması için bekletin. Dinlenen hamura ekmek şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Ekmeklerin üzerine un serpip fırça yardımıyla su sürün. Susam, çörek otu ve haşhaş ile üzerini süsleyebilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Ev yapımı pratik ekmek tariflerine sayfamızdan göz atabilirsiniz. Nefis tam buğday unlu ekmek ve Fransız usulü baget ekmek tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo