ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ SANDVİÇ EKMEKLERİ

Sandviç Ekmekleri

Sandviç ekmekleri

Evde kendi ekmeklerinizi hazırlamaya ne dersiniz? @duygumuratoyku Duygu Çalışkan okuyucumuzdan nefis sandviç ekmekleri tarifi ile karşınızdayız. Su, maya, şeker ve tuz ve un ile hazırlanan sandviç ekmeklerini, susam ile tatlandırabilirsiniz. Hazırladığınız ekmekler ile hellim peynirli sandviç, yoğurtlu tavuklu sandviç gibi farklı yemekler hazırlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, evde sandviç ekmeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Uzmanlar tarafından önerilen ve zengin besin değerleriyle sunulan tam buğday unlu ekmek tarifimize mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sandviç Ekmekleri Tarifi İçin malzemeler

  • 2  bardak ılık su 
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı kaşığı seker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Sandviç Ekmekleri Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri güzelce çırpıp daha sonra aldığı kadar un ekleyin.
  • Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Üzerini kapatıp  mayalanması için 40 dakika bekletin.
  • Yuvarlak bezeler halinde şekil verip unlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine yoğurt sürüp susam ve çörek otu ile süsleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!