ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PUF PUF ŞERİT POĞAÇA

Puf Puf Şerit Poğaça

Puf Puf Şerit Poğaça

Adından da anlayacağınız gibi o kadar pufidik!

Okurlarımızdan gelen pastane poğaçası, 3-2-1 poğaça ve dereotlu poğaça tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

14 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Puf Puf Şerit Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Hamuru İçin:

  • 1 Şişe Maden Suyu
  • 1 Su Bardağı Süt (Ilık)
  • 1 Paket İnstant Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ (Fındık Yağı kullandım)
  • 2 Adet Yumurta Akı (sarıları üzerine)
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • Aldığı Kadar Un (6-6,5 Su bardağı kadar)

İçi İçin:

  • Beyaz Peynir
  • Maydanoz vb.

Üzeri İçin:

  • Çörek otu
  • 2 Adet Yumurtanın Sarısı

Puf Puf Şerit Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğuracağınız kapta süt, şeker ve mayayı karıştırıp 2-3 dakika bekleyin.
  • Üzerine maden suyu, sıvı yağ ve yumurta aklarını ilave edip karıştırın. Tuzu da koyun.
  • Kontrollü bir şekilde unu eklemeye başlayın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru 18 eşit parçaya ayırıp bezeler yapın, 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu süre de iç malzemenizi hazırlayın.
  • Mayalanma sonunda bir beze alın, hamuru yuvarlak şekilde açın yarısına bir bıçak yardımıyla kesikler atın.
  • Diğer yarısına hazırladığınız iç harçtan koyun ve her bir kesiği, iç harcın üstüne doğru kapatın.
  • Bu şekilde tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp tepsiye alın, tepside de 15 dakika üzerleri kapalı mayalanmaya bırakın.
  • Fırına atmadan önce üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!