ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ DEREOTLU POĞAÇA (MAYASIZ)

Dereotlu Poğaça (Mayasız)

DEREOTLU POĞAÇA  (Mayasız)

Pişerken evi saran kokusuna ve çatlak dokusuna aşık oluyor insan 💜

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

14 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

3 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dereotlu Poğaça (Mayasız) Tarifi İçin malzemeler

Hamuru İçin:

  • 125 gr Tereyağı (İsteğe göre azaltılabilir)
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
  • İsteğe göre 1 Tatlı Kaşığı Sirke konulabilir)

İçi İçin:

  • Rendelenmiş tulum peyniri, kaşar peyniri vb.
  • Dereotu

Üzeri İçin:

  • 1 adet Yumurta Sarısı
  • Çörekotu

Dereotlu Poğaça (Mayasız) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tereyağını eritin.
  • Bir kapta sıvı yağ, tereyağı, yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırın.
  • Sonra içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek koyun. (Bu aşamada sirkeyi de koyun.)
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince ince ince kıyılmış dereotunu da ekleyin ve hamura yedirin, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlak biçimde açın.
  • Ortasına rendelenmiş peyniri koyup kapatın ve elinizle yuvarlayın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!