ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PUF POĞAÇA

Puf Poğaça

Puf poğaça

@lezzettarifleri okuyucumuzdan ister kahvaltıya ister çayın yanına puf puf nefis poğaça tarifi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Puf Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurtanın beyazı içine sarısı dışına
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Puf Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Su, süt ve tereyağını cezvede ısıtın. Derin bir kaba yumurta akları, şeker, maya, sıvı yağ ve ısıttığınız sıvıları ilave edip karıştırın.
  • Karışıma unu kontrolü bir şekilde azar azar ilave edip yumuşak ipeksi bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  • Mayanın şeker ile etkileşimi için unu ilave ederken tuzu ekleyin.
  • İçi harcı için peynir, zeytin, patates kullanılabilir isteğe göre . Ben tarifimde zeytin ve peynir kullandım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iç malzemesini içine koyup yuvarlayın.
  • Tepsiye dizin ve yumurta sarılarını 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp hamurların üzerine sürün.
  • Süsleme için yulaf, keten tohumu, çörek otu, susam, haşhaş, ay çekirdeği.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.