ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ POFİDİK AÇMA

Pofidik Açma

Pofidik açma

@meltem.gdr Meltem Guder okuyucumuzdan ister kahvaltı sofralarınız için ister çay saatleriniz için pofidik poğaça tarifiyle karşınızdayız. Kahvaltı ve çay saatlerinde sunulan pofidik poğaçayı, isteğe göre peynir, sosis ve biber gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, pofidik açma tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kolayca hazırlayabileceğiniz nefis hamur işi tarifler mi arıyorsunuz? Pastane usulü açma ve peynirli açma poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pofidik Açma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru Maya 
  • 1 yemek kaşığı toz Seker
  • 1 su bardağı sut (ılık)
  • Yarim cay bardağı su (ılık)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 5-5,5 su bardağı un
  • 2 yumurta (birinin sarisi uzerine sürmek için)

Pofidik Açma Nasıl Yapılır?

  • Maya, şeker, ılık süt, ılık suyu bir kaba koyun ve 10-15 dk bekletin. Bekleyen mayalı malzemeye tuz, yumurta ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Son olarak un ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • 40-45 dk bekletilen hamuru yağlı bir zeminde açarak sekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip bir saat kadar bekletin. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180-190 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin. 

Puf noktası

  • Mayalı karışım hamur kıvamına gelene dek unu yavaş yavaş ilave edin. 
  • Maya, şeker, süt ve su karışımı ne kadar çok bekletirseniz o kadar güzel ve kabarık bir açma elde edersiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.