ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PEYNİRLİ ISPANAKLI BUZLUK BÖREĞİ

Peynirli Ispanaklı Buzluk Böreği

ÜÇ LEZZETLİ BUZLUK BÖREĞİ

Üç farklı lezzeti tek börekte buluşturup dolaba kaldırabilir ve istediğiniz zaman pişirebilirsiniz.

Annem yapardı çok severdim. Karamürsel de çalışırken bir arkadaş evden fırından yeni çıkmış halde getirmişti offfff resmen gömülmüştük. Hala damağım şenlenir hatırladıkça. Yine aklıma düştü, aklıma düşeni hemen yapmalıyım zaten. Siz de öyle misiniz? Yapana kadar içim rahat etmez, başka hiçbir şey keyif vermez bana. Evet yaptım ve yedik. Nefis böreği size de tavsiye ederim. İç malzemesi değişebilir. Ben peynirli çok severim. Bu sefer yufkaları iki farklı börek bir arada sardım. Bir taraf peynirli diğer taraf üç lezzetli oldu. Her iki hali de çok güzeldir. Siz nasıl isterseniz öyle deneyin.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       16 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ispanaklı Buzluk Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • ½ çay bardağı sıvıyağ

İç malzemesi için:

  • Peynir
  • Maydanoz
  • İnce dilimlenmiş pastırma
  • Rendelenmiş havuç
  • İnce doğranmış ıspanak

Peynirli Ispanaklı Buzluk Böreği Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Yoğurt, sıvıyağ, iki yumurta ile yufkalara sürülecek karışım hazırlanır. Peynir (ben Ezine ve labne karıştırdım) ve doğranmış maydanoz karıştırılır.
  • Bir adet yufka tezgaha serilir. Üstüne sıvı harçtan sürülür. İç malzemesi yayılır. Diğer yufka üstüne serilir ve sıvı harç sürülür.
  • İç malzemesi koyulur. Son yufka da üstüne serilir, sıvı harçtan sürülür. Son kez iç malzemesi eklenir. Kenarları hafif içe katlanır.
  • Yufkalar rulo sarılır. Dondurucuda bekletilir. İstenildiği zaman dolaptan alınır, dilimlenir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında kızarana kadar pişirilir Böreği üç lezzetli yaparken her bir yufkanın üstüne ayrı iç malzemesi koyulur. (İlk kata ıspanak, ikinciye pastırma, üçüncü kata havuç gibi)
  • Fırında pişirmek dışında böreği yumurtaya bulayıp tavada da kızartabilirsiniz. Öyle de çok çıtır ve lezzetli oluyor. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!