Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça

Rengini ve lezzetini seveceğiniz minik poğaçalar 👌
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet orta boy mor havuç
- Yarım bağ dereotu
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 çay bardağı çekirdeği alınmış zeytin
- 1 adet yumurtanın akı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Tam buğday unu ( aldığı kadar)
Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça Nasıl Yapılır?
- Havuç rendelenir.
- Dereotu ince ince kıyılır.
- Tam buğday unu ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır. Karışımın içerisine azar azar un eklenir, yoğurma işlemine başlanır. (Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.)
- Yoğurma işlemi bitince kabartma tozu koyulur, kabartma tozu hamura tamamen karışana kadar hamur yoğurulur.
- Hamurdan bezeler alınarak minik yuvarlak poğaçalar elde edilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye minik poğaçalar dizilir.
- Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR