Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça

Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça
26 Mart 2021

Rengini  ve lezzetini seveceğiniz minik poğaçalar 👌

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça için

Malzemeler

  • 2 adet orta boy mor havuç
  • Yarım bağ dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay bardağı çekirdeği alınmış zeytin
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tam buğday unu ( aldığı kadar)
Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Havuç rendelenir. 
  2. Dereotu ince ince kıyılır. 
  3. Tam buğday unu ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır. Karışımın içerisine azar azar un eklenir, yoğurma işlemine başlanır. (Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.)
  4. Yoğurma işlemi bitince kabartma tozu koyulur, kabartma tozu hamura tamamen karışana kadar hamur  yoğurulur.  
  5. Hamurdan bezeler alınarak minik yuvarlak poğaçalar elde edilir.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye minik  poğaçalar dizilir. 
  7. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo