ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ MOR HAVUÇ VE TAM BUĞDAY UNLU POĞAÇA

Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça

Mor Havuç ve Tam Buğday Unlu Poğaça

Rengini  ve lezzetini seveceğiniz minik poğaçalar 👌

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

47 Tarif       9 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet orta boy mor havuç
  • Yarım bağ dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay bardağı çekirdeği alınmış zeytin
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tam buğday unu ( aldığı kadar)

Mor Havuç Ve Tam Buğday Unlu Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Havuç rendelenir. 
  • Dereotu ince ince kıyılır. 
  • Tam buğday unu ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır. Karışımın içerisine azar azar un eklenir, yoğurma işlemine başlanır. (Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.)
  • Yoğurma işlemi bitince kabartma tozu koyulur, kabartma tozu hamura tamamen karışana kadar hamur  yoğurulur.  
  • Hamurdan bezeler alınarak minik yuvarlak poğaçalar elde edilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye minik  poğaçalar dizilir. 
  • Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!