ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KARABUĞDAY UNLU POĞAÇAMSI

Karabuğday Unlu Poğaçamsı

Karabuğday Unlu Poğaçamsı

Gluten tüketmek istemiyorsanız ve poğaça yemek istiyorsanız kesin denemeniz gereken bir tarif.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

10 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karabuğday Unlu Poğaçamsı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
  • 2 su bardağı karabuğday unu
  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı rendelenmiş İzmir tulum peyniri

Karabuğday Unlu Poğaçamsı Nasıl Yapılır?

  • 1 yumurta sarısı hariç, peynir ve soğan dahil tüm malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene dek karıştırın.
  • Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, elinizde biraz bastırarak şekil verin ve fırın tepsinize yerleştirin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı iyice kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!