Karabuğday Unlu Poğaçamsı

Karabuğday Unlu Poğaçamsı
11 Mart 2021

Gluten tüketmek istemiyorsanız ve poğaça yemek istiyorsanız kesin denemeniz gereken bir tarif.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Karabuğday Unlu Poğaçamsı için

Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
  • 2 su bardağı karabuğday unu
  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı rendelenmiş İzmir tulum peyniri
Karabuğday Unlu Poğaçamsı

Nasıl Yapılır

  1. 1 yumurta sarısı hariç, peynir ve soğan dahil tüm malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene dek karıştırın.
  2. Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, elinizde biraz bastırarak şekil verin ve fırın tepsinize yerleştirin.
  3. Ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı iyice kızarana kadar pişirin.
  4. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo