Karabuğday Unlu Poğaçamsı

Gluten tüketmek istemiyorsanız ve poğaça yemek istiyorsanız kesin denemeniz gereken bir tarif.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Karabuğday Unlu Poğaçamsı Tarifi İçin malzemeler
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
- 2 su bardağı karabuğday unu
- 1 çay bardağı yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 adet taze soğan
- 1 çay bardağı rendelenmiş İzmir tulum peyniri
Karabuğday Unlu Poğaçamsı Nasıl Yapılır?
- 1 yumurta sarısı hariç, peynir ve soğan dahil tüm malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene dek karıştırın.
- Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, elinizde biraz bastırarak şekil verin ve fırın tepsinize yerleştirin.
- Ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR