İncirli Keçi Peynirli Focaccia

Güze merhaba derken; yanında bir bardak çayla, içinizi ısıtacak enfess bir tarifle geldim. Akdeniz ekmeğini; incir, keçi peyniri, fesleğen ve cevizle deneyin, eminim bayılacaksınız.👌 Deneyenler çok sevdi.🤗
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

İncirli Keçi Peynirli Focaccia Tarifi İçin malzemeler
- 350 gr ekmeklik beyaz un
- 300 ml içme suyu
- 2 y. kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant veya kuru maya
Üzeri için:
- Kaya tuzu ya da deniz tuzu
- Zeytinyağı
- Keçi peyniri
- Ceviz
- Sarımsak
İncirli Keçi Peynirli Focaccia Nasıl Yapılır?
- Eğer mayanız instant değilse, önce 1 tatlı kaşığı şeker ve suyun, yarım su bardağı kadar kısmına mayanızı ekleyip 10 dk bekletin, mayanız aktifleşsin.
- Yoksa un ve mayanızı karıştırıp, suyu azar azar vererek hamurunuzu iyice yoğurun, sonrasında zeytinyağını ekleyip bir tur daha yoğurun.
- Cıvık bir hamur olacak, un ilavesi yapmayın. Hamurunuzu oda sıcaklığında iki katı olana kadar mayalandırın.
- Yarım saat ara ile üç, dört kez katlama yapın. En son pişirme kabınıza alıp, üzerini streçleyip buzdolabına (+4 C) alın. 12_13 saat soğuk mayalama yapın.
- Akşamdan bırakıp sabah pişirebilirsiniz. Pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Streç filmi kaldırıp, parmaklarınızı zeytinyağına batırarak hamura bastırıp çekin, hamurun Pişerken hava sirkülasyonu için ufak delikler oluşsun.
- Ben zeytinyağına biraz dövülmüş sarımsak karıştırdım. Üzerini incir, taze fesleğen, keçi peyniri ve cevizle süsledim.
- En son biraz deniz tuzu öğüttüm. Pişirirken ister, alt göze küçük bir kap su koyun, ister su püskürtün. Sevgiler, afiyet olsun.
- 200 derecede alt üst ayarda pişirin. Küçük(18×20) fırın kabı kullandım. Daha büyük fırın kabı için miktarları 2 katına çıkarabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR