ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ HAÇAPURİ PİDE

Haçapuri Pide

Khachapuri – Haçapuri – 3 Peynirli Yumurtalı Pide

Gürcistan yemeği olan khachapuriyi hazırlıyoruz. Türkiye de de adı haçapuri olarak geçen ve bir çoğumuzun bildiği, üç peynirli yumurtalı pide.


Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

10 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haçapuri Pide Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket, 10gr kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz 🧂
  • 1 su bardağı ılık su

İçi için:

  • 250 gram mozzarella
  • 250 gram kaşar peyniri
  • 100 gram ezine peyniri

Üstü ve kenarları için:

  • Yumurta akı ve yumurta 🥚
  • Tereyağı veya zeytinyağı

Haçapuri Pide Nasıl Yapılır?

  • Mayayı, ılık su ile aktifleştiriyoruz. Daha sonra unu kademe kademe ekleyerek, yoğuruyoruz. Unu eklerken tuzu da ekliyoruz.
  • Hamuru mayalanması için 1 saat güneş almayan bir yerde dinlendiriyoruz. Bu esnada peynirleri rendeleyip bir kapta karıştırıyoruz.
  • Hamuru açtıktan sonra kayık şekline getireceğiz. Sağ ve sol kısımlara iç malzemeleri koyup sararak kapatıyoruz.
  • Orta kısma da iç malzemeyi ekleyip. Kenarlara yumurta akını sürüyoruz. Önceden 210 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  • Pişirmeden hemen önce yumurtaları orta kısımdaki peynirlerden yer açıp üstüne kırıyoruz.
  • Kenarları dolu dolu mis gibi haçapurimiz hazır durumda. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!