ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ FIRINDA GÜL MANTISI

Fırında Gül Mantısı

Fırında Gül Mantısı

Göze hitap eden mantı..

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Gül Mantısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı:

  • 550 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Fırında Gül Mantısı Nasıl Yapılır?

  • 3 su bardağı unu ortası çukur olacak şekilde derin bir kaba koyun.
  • Ortasına yumurta ve tuzu ekleyin. Suyu da yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin.
  • Hamur dinlenirken bir soğanı rendeleyip baharatlarla ve kıymayla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  • Dinlenen hamuru mantı hamurundan biraz daha ince olacak şekilde açın.
  • Bir çay bardağının ağzıyla veya şekillendirici ile yuvarlaklar halinde kesin.
  • Yuvarlak hamurların 4 tanesini kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin.
  • Kesişimlerine parmağınız ile bastırın. Bir bütün halinde olsunlar .
  • Ardından kıymayı ince bir şerit halinde birleşen dörtlü hamurun ortasına serin.
  • Önce uzun kenarı alttan ortaya kadar katlayıp kıymanın üzerine denk gelecek şekilde katlayın sonra kısa kenardan çevirmeye başlayarak gül şekli verin.
  • Gül şeklindeki mantıları tabanını yağladığınız bir tepsiye dizin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Pişirme için 200 derecede önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirin.
  • Mantı pişerken 2 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı salçayı bir kapta ılık-sıcak suyla iyice karıştırın.
  • 10 dakika sonra fırındaki mantının üstüne sosu dökün ve mantının üstünü yağlı kağıtla kapatın. Fırının derecesini 180 e düşürün.
  • 25-30 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!