Dızmana

Bir göçmen olarak dızmana yapmasam olmazdı:) İçine her şey yakışan, çok bereketli bir tarif.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat 30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Dızmana Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 4,5 - 5,5 su bardağı un (her un farklı, hafif ele yapışacak ve yumuşak kıvamda olmalı, yoğururken kıvama göre bakılır)
İçi İçin:
- Bir büyük kase rendelenmiş beyaz peynir
- 1 diş sarımsak ile karıştırılmış 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam maydanoz
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı süt
Dızmana Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyun içine şeker ve maya konur, karıştırılır. Beş dakika sonra yumurta akı, un, tuz konur. Yoğurulup 50 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Bu sırada peynir üç ayrı kaba alınır, birine sarımsaklı salça eklenir, birine maydanoz, biri ise sade kalır.
- Üzeri için sos malzemeleri çırpılır.
- Hamur mayalanınca son kez toparlanır ve 3 eşit parçaya ayrılır.
- Merdane ile uzunlamasına açılır, iç harçtan uzun yerine konur ve rulo yapılır. Rulolar bastırmadan 3'er santim olacak şekilde kesilir.
- Tüm hamur dik ve aralıklı şekilde tepsiye dizilir, on dakika mayalanır.
- Üzerine sosu dökülüp on beş dakika daha mayalanır ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya dek pişer.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR