ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ DIZMANA

Dızmana

Dızmana

Bir göçmen olarak dızmana yapmasam olmazdı:) İçine her şey yakışan, çok bereketli bir tarif.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dızmana Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 4,5 - 5,5 su bardağı un (her un farklı, hafif ele yapışacak ve yumuşak kıvamda olmalı, yoğururken kıvama göre bakılır)

İçi İçin:

  • Bir büyük kase rendelenmiş beyaz peynir 
  • 1 diş sarımsak ile karıştırılmış 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı süt

Dızmana Nasıl Yapılır?

  • Süt ve suyun içine şeker ve maya konur, karıştırılır. Beş dakika sonra yumurta akı, un, tuz konur. Yoğurulup 50 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Bu sırada peynir üç ayrı kaba alınır, birine sarımsaklı salça eklenir, birine maydanoz, biri ise sade kalır.
  • Üzeri için sos malzemeleri çırpılır. 
  • Hamur mayalanınca son kez toparlanır ve 3 eşit parçaya ayrılır.
  • Merdane ile uzunlamasına açılır, iç harçtan uzun yerine konur ve rulo yapılır. Rulolar bastırmadan 3'er santim olacak şekilde kesilir.
  • Tüm hamur dik ve aralıklı şekilde tepsiye dizilir, on dakika mayalanır. 
  • Üzerine sosu dökülüp on beş dakika daha mayalanır ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya dek pişer.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!