Dızmana
17 Ağustos 2021

Bir göçmen olarak dızmana yapmasam olmazdı:) İçine her şey yakışan, çok bereketli bir tarif.

Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Dızmana için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 4,5 - 5,5 su bardağı un (her un farklı, hafif ele yapışacak ve yumuşak kıvamda olmalı, yoğururken kıvama göre bakılır)

İçi İçin:

  • Bir büyük kase rendelenmiş beyaz peynir 
  • 1 diş sarımsak ile karıştırılmış 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı süt
Dızmana

Nasıl Yapılır

  1. Süt ve suyun içine şeker ve maya konur, karıştırılır. Beş dakika sonra yumurta akı, un, tuz konur. Yoğurulup 50 dakika mayalanmaya bırakılır.
  2. Bu sırada peynir üç ayrı kaba alınır, birine sarımsaklı salça eklenir, birine maydanoz, biri ise sade kalır.
  3. Üzeri için sos malzemeleri çırpılır. 
  4. Hamur mayalanınca son kez toparlanır ve 3 eşit parçaya ayrılır.
  5. Merdane ile uzunlamasına açılır, iç harçtan uzun yerine konur ve rulo yapılır. Rulolar bastırmadan 3'er santim olacak şekilde kesilir.
  6. Tüm hamur dik ve aralıklı şekilde tepsiye dizilir, on dakika mayalanır. 
  7. Üzerine sosu dökülüp on beş dakika daha mayalanır ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya dek pişer.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo