Çikolatalı Açma

Mutfağı mis gibi kokutmak ve midelere bayram ettirmek için bir tarif vereceğim. Toplaşalım! 🎉😋😁
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Çikolatalı Açma Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 50 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
- Sürülebilir çikolata (kahvaltılık çikolata kreması)
Çikolatalı Açma Nasıl Yapılır?
- Maya ılık su ve sütün içine dökülür, şeker de eklenip 5-10 dakika mayanın biraz aktifleşmesi beklenir.
- Sonrasında tuz ve yağlar eklenir. Un yavaş yavaş dökülerek karıştırılır. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur (meşhur kulak memesi kıvamından yumuşakça).
- Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek oda sıcaklığında mayalanması beklenir, yaklaşık 50-60 dakika sonra, ki hamur yaklaşık 2 katı olmuş olmalı.
- Bu işlem sonunda (instagram profilimde videoda var, reels kısmında da) hamur parçalara ayrılır.
- Unlanmış temiz tezgaha alınır ve hafif dikdörtgene benzeyecek şekilde açılır, üzerine çikolata/reçel/sos vs. sürülür, kenarlarından birinden yuvarlanır.
- Oluşan rulo biraz gerilip açılarak inceltilir. Enden ve boydan ikiye kesilir. Örgü olarak sarılır ve uçları birleştirilir.
- Kürdanla sabitlenir. Ortasına, simit gibi açık pişmesi için havlu kağıt rulosundan parçalar kesilip sabitlenmesi için destek olunur.
- 180º ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR