ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ ÇİKOLATALI AÇMA

Çikolatalı Açma

Çikolatalı Açma

Mutfağı mis gibi kokutmak ve midelere bayram ettirmek için bir tarif vereceğim. Toplaşalım! 🎉😋😁

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Açma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket instant maya 
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 50 gr tereyağı(oda sıcaklığında) 
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz 
  • 1.5 yemek kaşığı şeker 
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
  • Sürülebilir çikolata (kahvaltılık çikolata kreması)

Çikolatalı Açma Nasıl Yapılır?

  • Maya ılık su ve sütün içine dökülür, şeker de eklenip 5-10 dakika mayanın biraz aktifleşmesi beklenir. 
  • Sonrasında tuz ve yağlar eklenir. Un yavaş yavaş dökülerek karıştırılır. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur (meşhur kulak memesi kıvamından yumuşakça). 
  • Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek oda sıcaklığında mayalanması beklenir, yaklaşık 50-60 dakika sonra, ki hamur yaklaşık 2 katı olmuş olmalı. 
  • Bu işlem sonunda (instagram profilimde videoda var, reels kısmında da) hamur parçalara ayrılır.
  • Unlanmış temiz tezgaha alınır ve hafif dikdörtgene benzeyecek şekilde açılır, üzerine çikolata/reçel/sos vs. sürülür, kenarlarından birinden yuvarlanır. 
  • Oluşan rulo biraz gerilip açılarak inceltilir. Enden ve boydan ikiye kesilir. Örgü olarak sarılır ve uçları birleştirilir. 
  • Kürdanla sabitlenir. Ortasına, simit gibi açık pişmesi için havlu kağıt rulosundan parçalar kesilip sabitlenmesi için destek olunur.
  • 180º ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!