ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ Çİ BÖREK

Çi Börek

Çİ BÖREK

Çi börek. Çi Tatar dilinde "güzel, nefis" demek. Gerçekten de nefis bir börek. Benim için @eskisehirbb demek. Her ikisini de çok severim. Eskişehir'de @kirimtatarciborek bence en güzelini yapandır. Her gittiğimde mutlaka yeriz, kaç porsiyon yediğimizi hatırlamayacak kadar😂. Tatar da Eskişehirli de değilim, kendimce yaptığım ve işte bu dediğim en iyi tarifi bırakıyorum buraya. Deneyin mutlaka ama küçük bir tavsiye dört ve daha fazla kişi iseniz mutlaka iki ölçek yapın olsa da yesek modunda kalkıyoruz masadan (14-15 adet çıkıyor tarife göre)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       22 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çi Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Tuz

İç harcı:

  • 200-250 gr az yağlı kıyma
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı su

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Çi Börek Nasıl Yapılır?

  • İç harç malzemeleri karıştırılır. (Sulu olmalı, eklenen su kıymanın toplanmasını engelleyecek)
  • Hamur malzemeleri ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur (sirke daha az yağ çekmesini sağlayacak).
  • Hamurun üstü nemli bezle örtülür ve 15 dk dinlendirilir. Hamur 15 parçaya bölünür. Her bir parça sırayla açılır, iç harcı koyulur ve kapatılır.
  • Pişirme kağıdı üzerine alınır, üstleri bez ile örtülür. Tüm bezeler tamamlanır.
  • Kızgın derin yağda kızartılır. Kızartırken her yerine yağ değmesi daha iyi kızarması ve hamurun hafif kabarmasını sağlıyor.
  •  Üstündeki az da olsa yağı çekmesi için havlu kağıt yada pişirme kağıdı üstüne alınır. Yanında soğuk ayran ile sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!