ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ BROWNİE

Brownie

Brownie

En özel tariflerimden biri 😍 ❤ İki brownie dilimi arasında ipeksi bir krema, çilek ve muz, üzerinde erimiş sıcak çikolata 🍫 Her çatalda büyük mutluluk saklı 🍴Cansununmutfag, Videolu tarif için 😍

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

6 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brownie Tarifi İçin malzemeler

Brownie için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 150-200 gr bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz
  • Yarım su bardağı un

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti
  • Arası için; çilek, muz

Üzeri için:

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata (Ben sütlü-bitter-beyaz karıştırdım. Tek tip olarak da yapabilirsiniz)

Brownie Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
  • Bu esnada şeker ve yumurtayı bir kaba alarak köpürene kadar çırpın.
  • Ilınan tereyağlı çikolatayı şekerli yumurtaya ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Kalan malzemeleri de ekledikten sonra hafifçe çırpın.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız karışımı bu tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kek pişene kadar pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
  • Krema için; Vanilya ve krem şanti dışındaki malzemeleri tencereye koyun. Sürekli karıştırarak pişirin.
  • Pişen kremayı ocaktan alın. Üzerine krem şanti ve vanilya ekleyerek güzelce çırpın.
  • Karışımı sıkma torbasına koyduktan sonra buzdolabında soğutun.
  • Pişen kekin üzerini krema ile süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!