ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ BİBERLİ EKMEK

Biberli Ekmek

BİBERLİ EKMEK

Lezzetli hamur işi Hatay-Antakya yöresine ait. Kahvaltılarda, çay saatlerinde, akşam yemeklerinde tadına doyum olmuyor. Çabuk da bayatlamıyor. Denemediyseniz de mutlaka yapın derim. Aileniz ve misafirleriniz çok sevecekler.

Farklı bir versiyonu olan tepside biberli ekmek tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

3 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biberli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya yada yaş maya
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Un aldığı kadar (Yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğuruyoruz)

Hamurun üzeri için:

  • 3-4 Çorba kaşığı susam
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 baş orta boy soğan
  • 1 fincan sıvı yağ
  • İsteğe göre acı pul biber

Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip mayalandırıyoruz.
  • Karışım mayalanınca diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Unumuzu hamur ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekliyoruz.
  • Hazırlanan hamurumuzu yaklaşık 40 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
  • Üst harcın hazırlanması; Soğanları blanderdan geçiriyoruz.
  • Sonra kalan malzemelerimiz susam, biber salçası ve yağımızı da ekleyerek karıştırıyoruz
  • Biberli ekmeğin yapılışı; Fırın tepsimizi yağlayıp hamurumuzdan lokma parçalar alarak avuç büyüklüğünde tepsimize koyuyoruz.
  • Parça hamurların üstlerine hazırladığımız salçalı harçtan eşit şekilde koyarak üstlerine yayıyoruz.
  • İsterseniz hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı yayabilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edersiniz.
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Soğuyunca üstüne sıkmak için isterseniz dilimlenmiş limonla servis ediyoruz. AFİYET OLSUN!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!